RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:24:39 tarihnde eklendi. 692 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş Semneby ile görüştü

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA GÜRCİSTAN'IN PARÇASI DEĞİL, BAĞIMSIZ BİRER DEVLETTİR
Bagapş Semneby ile görüştü 14/07/2010. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Peter SEMNEBY, bugün Suhum’da Abhazya ve AB ilişkileri ilgili olarak var olan bir dizi konu hakkında görüşmelerde bulundular. 


AB Temsilcisi Peter SEMNEBY “Abhazya ile ilgili olarak en önemli öncelik – bizim politikamızı “tanınma olmadan” yaşama çevirmektir. Ancak bu biçimde insanların sosyal ve ekonomik gelişimleri için gerekli olan projeleri uygulamaya geçebiliriz” dedi.

Peter SEMNEBY “eğer bu konuda başarılı adımlar atılır ise, başka fırsatlarda ortaya çıkar. Bizim hedefimiz, Abhazya yaşayanları ile ilişkileri geliştirerek bütünleşmek ve kendilerini birer Avrupalı gibi hissetmelerini sağlamaktır. Açıkçası, burasının bir Avrupa toprağı olduğu dikkate alınmalıdır. Ve hatta siyasi statü sorunu ele alınmaksızın bu gerçeğin bilinmesi gerekir” dedi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ “Ülkemizi ziyaretinizden dolayı memnuiyetimi belirtmek istiyorum. Bu görüşmelerimizde AB’nin Abhazya ile olan ilişkilerindeki var olan konumunu anlamak istiyoruz” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Evet biz Avrupa ülkesiyiz, ancak Abhazya bir hapishane durumuna gelmemelidir. Abhazya, Gürcistan’ın bir parçası olarak düşünülmemelidir, bizi bağımsız olarak bilinen bir ülke olarak tanımalıdır, ilk sırada ki Rusya ve birçok Avrupa dışı devletler ve ülkeler gibi” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Bizler, bağımsızlığımızın tanınması konusunda AB, ABD ve Uluslararası topluluktan talep etmiyoruz. Bugün için bizler diyaloga açığız, ancak bu aynı zamanda ileriye dönük olarak olumlu biçimde olmalıdır” dedi.

Sergey BAGAPŞ “13 Temmuz’da Cenevre görüşmelerindeki yönlendirilmeler hakkında eş başkan Anti TURUNENOM ile de görüşmelerde bulundum. Cenevre Görüşmelerinde bulunan arabulucuların tarafsız olması ve tüm katılımcılara eşit olarak davranılması gerekir. Bizlere, eş başkanların açık bir biçimde tek bir tarafa destek verdiklerine dair ciddi iddialar olduğu söyleniyor” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Eğer Cenevre görüşmelerindeki eş başkanların tavırlarında ki bu tutumları değişmez ise ve Abhazya’nın pozisyonu dikkate alınmasa, Abhazya tarafı görüşmelerden çekilmeyi göz ardı etmeyecektir” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Gürcistan, her türlü gelişimi protesto ediyor – Abhazya’nın demiryollarının onarımını, herhangi bir ürünün üretimini ve benzeri her türlü ekonomik gelişim projelerinin uygulanması ile bağlantılı olarak ve maalesef AB’de bu ifadeleri dikkate alıyor” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Gürcistan’ın, Abhazya ve Güney Osetya için uygulamaya koyduğu “İşgal Edilmiş Toprakların Geri Kazanımı Strateji” Belgesi Gürcü yetkililer tarafından kendi içerisinde kullanılmak amacı ile gündeme getirilmiştir. Gerçeklerle hiçbir bağlantısı yoktur ve Abhazya ve Güney Osetya’nın hiçbir katılım koşulu olamaz, çünkü biz Gürcistan’ın bir parçası değiliz ve kendi başına bağımsız birer devletiz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.