RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:11:06 tarihnde eklendi. 748 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum İmamına suikast girişimi soruşturuluyor

ABHAZYA DGS "STANİSLAV (SALİH) KVARÇELİYA, DİNİ GÖREVİ VE SALDIRI İLE İLGİLİ SORULARA YANIT VERMEDİ"
Suhum İmamına suikast girişimi soruşturuluyor 13/07/2010. Abhazya Devlet Güvenlik Servisi (ADGS) Halkla İlişkiler Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Müslümanlar Birliği Temsilcisi Stanislav (Salih) KVARÇELİYA’ya yapılan saldırı girişiminden iki gün sonra Devlet Güvenlik Servisi tarafından inceleme başlatıldı.

Abhazya Devlet Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Suhum Camii İmamı Stanislav (Salih) KVARÇELİYA’ya suikast girişimi 10 Temmuz 2010 tarihinde oldu. 12 Temmuz 2010 tarihinde Abhazya Müslümanlar Birliği tarafından  Suhum Camii İmamı Stanislav KVARÇELİYA’ya düzenlenen suikast girişimi bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu." dendi.

Abhazya DGS “Bu olay 10 Temmuz 2010 Tarihinde yaşandı, iki gün geçtikten sonra Abhazya Müslümanlar birliği tarafından Stanislav KVARÇELİYA ile ilgili olarak açıklama yapıldı” noktasına işaret ediyor.


Abhazya DGS açıklamasında  “Stanislav KVARÇELİYA kendisine olay ile ilgili olarak sorulan sorulara hiçbir bilgi vermemiş ve ayrıca kendisinin dini görevleri hakkında da bir açıklama yapmamıştır.”belirlemesine yer veriyor.

Abhazya DGS açıklamasında “Buna rağmen Abhazya Cumhuriyeti Müslümanlar Birliği açıklamasında  “ДУМ РА olarak bu girişimin iç politik, finans ve adi suç olayları gibi görüntülenmesini şiddetle reddediyoruz. ДУМ РA olarak devletin güvenlik güçlerinin bu suç girişiminin ortaya çıkarılması için mümkün olan bütün önlemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz. Bu tür girişimler, gelecek dönem içerisinde Cumhuriyet içerisinde var olan istikrarı yok etmek ve Müslüman toplumunu baskı altına almak içindir” dedi.
       
ADGS Açıklamasının sonunda “Abhazya Devlet Güvenlik Servisi olarak olay ile ilgili toplanan birinci derecede materyaller ve Stanislav KVARÇELİYA’nın vermiş olduğu ifade soruşturmanın sürdürülmesi için Abhazya Baş Savcılığına teslim edilmiştir” dendi. 

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.