RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:05:56 tarihnde eklendi. 720 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Venezuela Elçisi görevine başladı

VENEZUELA'NIN ABHAZYA TAM YETKİLİ BÜYÜKELÇİSİ HUGO JOSE GARCİA HERNANDEZ GÖREVİNE BAŞLADI
Venezuela Elçisi görevine başladı 12/07/2010.  Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, bugün Venezuela Cumhuriyet Abhazya Cumhuriyeti Tam Yetkili Büyükelçisi Hugo Jose Garcia HERNANDEZ tarafından kendisine sunulan güven mektubunu teslim aldı.

Sergey BAGAPŞ, güven metubu kabul töreninde yaptığı konuşmada “Venezuela Devlet Başkanı Sn. Hugo CHAVEZ’in Abhazya Halkı’nın on yıllardır süren bağımsızlık mücadelesine vermiş olduğu destekten dolayı şükran duyuyorum. Hugo CHAVEZ, bütün uluslar için desteklenmesi gereken kendi kaderini tayin hakkına duyduğu saygıdan dolayı Abhazya’nın bağımsızlığını kabul etti ve bizler bu destek için kendisine minnettarız. Sayın Devlet Başkanı, Venezuela’nın Rusya ile olan ilişkilerinin gelişimine verdiği öneme binaen bizim ülkemize de vermiş olduğu önemi göstermiş oldu” dedi.

Sergey BAGAPŞ “Abhazya’nın Rusya federasyonu ile özel ilişkileri bulunuyor. Abhazya ile Venezuela arasında da karşılıklı saygı temeli üzerinde halklarımızın yararına ilişkilerimizi güçlü bir biçimde geliştireceğiz. Yakın gelecekte Hugo CHAVEZ’in resmi daveti nedeni ile Venezuela’ya yapacağımız ziyaret sırasında iki ülke arasında bir dizi önemli anlaşma imzalanacaktır. Suhum ile Caracas arasında arasındaki ilişkilerin dinamik bir biçimde gelişimine tanıklık edeceğiz. Bu dinamik gelişme gelecekteki ilişkilerimizde de sürecektir. Abhazya tarafı olarak Venezuela Büyükelçisi olarak sizin diplomatik görevinizde her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Bolivar Venezuela Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Tam Yetkili büyükelçisi Hugo Jose Garcia HERNANDEZ, 11 temmuz Pazar günü Suhum’a gelerek Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Maksim GVİNDJİYA’ya görevi ile ilgili belgeleri sundu.

Kaynak: www.apsnypress.info     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.