RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 08:05:00 tarihnde eklendi. 642 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turborn Jagland ile röportaj

TURBORN JAGLAND; EĞER AB, ABHAZYA İLE DOĞRUDAN İLİŞKİYE GİRERSE BU TANINMAYA GİDEN BİR SÜREÇ DOĞURUR
Turborn Jagland ile röportaj 10/07/2010. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Turborn JAGLAND; 09 Temmuz Cuma günü «Эхо Москвы» radyosuna yaptığı açıklamada “Avrupa Birliği Üyeleri tarafından Abhazya ve Güney Osetya’ya geçiş verilmiyor, çünkü Gürcistan Devleti Yönetimi tarafından bu ülkelere izin verilmiyor” dedi.

Turborn JAGLAND “Şimdi bizim elimizde bu ülkeler ile ne yapacağımız konusunda bir anlaşmamız bulunmuyor. Eğer bizler doğrudan Abhazya ve Güney Osetya’ya gidersek bu durum tanınmaya doğru giden bir süreç başlatacaktır, Gürcü yetkililer bundan korkuyorlar” dedi.

Turborn JAGLAND “Şimdilik, her iki taraftan da insanların temas kurmalarını kolaylaştırılması konusunda herhangi bir öneri bulunmuyor. Bizler bunun olabileceğini öğreniriz. Bu yüzden gürcü yetkililer ile bu konuyu görüşmek üzere Gürcistan2a gittim. Avrupa Birliğinin bulunduğu yerlerde insan hakları konusunda kara delik bulunmamalıdır” dedi.

"Кавказский узел" Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri 02 Temmuz Tarihinde Tiflis’e yapmış olduğu iki günlük çalışma ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, AB’nin temel yaklaşım noktasının Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını desteklediğini belirterek Gürcistan tarafından Abhazya ve Güney Osetya’ya karşı hazırlanan stratejiyi desteklediklerini açıklamış. Rusya ile Gürcistan arasında ki sorunların ortadan kalkabilmesi için Rusya’nın Gürcistan’a karşı yapması gereken yükümlülükleri yerine getirmesini söylemişti,.

Kaynak. www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.