RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2011, Çarşamba 07:56:30 tarihnde eklendi. 627 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin'den Clinton'a yanıt

VLADİMİR PUTİN "KİMİLERİ ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTUĞUNU SÖYLÜYOR..!" DEDİ.
Putin'den Clinton'a yanıt 06/07/2010. Rusya Federasyonu Başbakanı Vladimir PUTİN, Moskova’da Poklonnya Tepesi’nde bulunan Büyük Vatanseverlik Savaşı (2. Dünya Savaşı) Müzesi’ni ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Hillary CLİNTON tarafından yapılan konuşmaya karşılık olarak “Gürcistan Devleti Yönetimi kendisi Güney Osetya ve Abhazya ile görüşmelere başlasın. Bu yolda ilerlemek gerekir, ancak başka bir yerde çözümü aramak gerekmez” yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary CLİNTON 5 Temmuz’da Tiflis’i ziyareti sırasında yapmış olduğu konuşmada “ABD hiçbir zaman Rusya’nın Gürcistan topraklarını işgalini kabul etmeyecektir. (Abhazya ve Güney Osetya, Rusya Federasyonu tarafından bağımsız devletler olarak tanındı REGNUM Haber Ajansı) Bizler Gürcistan’ın işgalden kurtulması için çalışacağız ve Gürcistan Halkı kendi toprak bütünlüğü ve özgürlüğünü elde etmek için adım, adım çalışacaktır” açıklamasında bulundu.

Vladimir PUTİN yanıtında “Kimileri bölgenin (toprakların) işgal edildiğini söylüyor kimileri de özgürlüğüne kavuştuğunu söylüyor. Ve Gürcistan ile Güney Osetya Halkları arasında diyalog kurulması doğal olmalıdır. Ve ilişkiler üçüncü bir tarafların atıfta bulunmaları ile olmamalıdır. Bu savaşı bizler başlatmadık, kim savaşı başlatmışsa bunun yanıtını o vermek zorundadır… Onlar insanların kalplerine giden yolu bulmak için cesaretli olmalıdırlar, çünkü onlar insanların kalplerini yaraladılar. Rusya, diğer uluslar arası topluluk katılımcıları gibi görüşmelerde sadece garantör olmalıdır. Amerika – Amerika, Rusya – Rusya, Gürcistan – Gürcistan, ve Güney Osetya – Güney Osetya. Kimseden bahane beklemek ve gökten nimet yağmasını beklemek gerekmez. Kimse bizlere kurtuluşumuzu vermeyecektir, ne çar, ne tanrı ne de kahramanlar” vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.