RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mayıs 2011, Salı 13:08:40 tarihnde eklendi. 686 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yevgeni Primakov'dan Le Monde açıklama

YEVGENİ PRİMAKOV "SAAKAŞVİLİ, ABHAZYA'NIN STATÜSÜ'NÜN GÖRÜŞÜLMESİNİ KENDİ ELLERİ İLE YOK ETTİ"
Yevgeni Primakov'dan Le Monde açıklama Fransız "Le Monde" gazetesine verdiği demeçte "2008 Ağustosu'nda yaşanan saldırıları başlatan Mihail SAAKAŞVİLİ olmuştur. Güney Osetya'da görev yapan barış güçlerinin üzerine karşı askeri operasyonu başlatan odur" dedi.

Yevgeni PRİMAKOV "Fransa Devlet Başkanı Nicoılas SARKOZY tarafından önerilen altı maddelik anlaşmada Abhazya ile Güney Osetya’nın statülerinin görüşülmesi de bulunuyordu, fakat Saakaşvili yapılabileceklerin önünü kesmiştir. İyi hatırlamak gerekir, Sarkozy ve Medvedev tarafından hazırlanan bu altı maddelik barış anlaşması önerisinde onların statüleri henüz daha belirlenmemişti. Görüşmelerin olabileceği anlamına geliyordu. Bay Saakaşvili, kendi elleri ile bu maddeyi yok etti." dedi.

Yevgeni PRİMAKOV "Geçtiğimiz 30 Mayıs'ta yaşanan seçimler bizlere Gürcistan Başkanı'nın toplum üzerinde ki popülerliğinin sürdüğünü gösteriyor. Çünkü, bu olayın bu biçimde gitmesinin nedeni muhalefet güçlerinin birlikte hareket etmemesinden kaynaklanmaktadır. Ukrayna Halkının büyük çoğunluğu Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinden yana olan desteğini gösterdi, Gürcistan halkının düşüncesi aynı biçimde olmadı" dedi

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.