RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mayıs 2011, Salı 13:04:47 tarihnde eklendi. 680 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da Gal ile ilgili acil toplantı

GÜRCİSTAN'IN ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİNDE TERÖRÜ TIRMANDIRMASI İLE İLGİLİ OLARAK ACİL TOPLANTI YAPILDI
Abhazya'da Gal ile ilgili acil toplantı 15/06/2010.  Gürcistan ile Abhazya arasında sorunlu bölgelerde yaşanan olayların engellenmesi amacı ile ilgil olarak oluşturulan beşli mekanizma toplantısı acil olarak BM başkanlığında Gal şehrinde yapıldı.

22 Haziran'da yapılması kararlaştırılan toplantı öncesinde Abhazya'nın Gal Bölgesi'nde durumun kötüleşmesi üzerine özelllikle yaşanan cinayet olaylarında gürcü tarafının suçlanması ve diğer yaşanan olaylar ile ilgili olarak toplantı yapıldı. Toplantıya Beşli Mekanizma gurubu katılımcıları olan Gürcistan, Rusya Federasyonu, Abhazya, BM ve AB tarafları katıldı.

«Кавказский узел», tarafından verilen bilgiye göre, 1 haziran Tarihinde Saberio köyü yakınlarında görev yapan Abhaz Gümrük görevlilerinin aracına ateş açılmış ve bir Abhaz Gümrük görevlisi yaşamını yitirmiş iki görevli ağır bir biçimde yaralanmıştı. 3 Haziran'da ise Abhazya'nın Gal Bölgesi Rep Köyü muhtarı Dimitri KATSİYA öldürülmüştü. Gürcistan tarafı da yaşanan olaylar sonucunda bazı gürcü evlerinin yakıldığını belirtmişti. Taraflar arasındaki son toplantı 25 Mayıs'ta yapılmıştı.

Kaynak: www.kavkaz-uzel.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.