RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mayıs 2011, Salı 13:01:00 tarihnde eklendi. 869 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IHAF Heyeti Abhazya'yı ziyaret etti

"ULUSLARARASI İNSAN HAKLARI AVRASYA FEDERASYONU (IHAF) HEYETİ ABHAZYA'YI ZİYARET ETTİ
IHAF Heyeti Abhazya'yı ziyaret etti ABDULLAH BUKSUR BAŞKANLIĞI’NDA Kİ ULUSLAR ARASI İNSAN HAKLARI AVRASYA FEDERASYONU HEYETİ (IHAF) ABHAZYA CUMHURİYETİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

13/06/2010. Merkezi Ankara’da bulunan ve değişik ülkelerde (genelde Türk – İslam Toplumunun yoğun olarak bulunduğu ülkeler. Abh.com) temsilcilikleri bulunan Uluslar arası İnsan Hakları Avrasya Federasyonu (IHAF) Başkanı Abdullah BUKSUR Başkanlığı’nda ki Heyet Üyeleri Başkan Yardımcısı Rauf  ÖZEL, Genel Koordinatör Cumhur BAL ve Üye Ercan YENER Abhazya’yı ziyaret ettiler. (Bknz: 11/06/2010 Tarihli apsnypress)

ULUSLAR ARASI İNSAN HAKLARI AVRASYA FEDERASYONU’NU (İHAF) KISACA TANIYALIM:

Uluslar arası İnsan Hakları Avrasya Federasyonu (IHAF) Merkezi Ankara – Genel Başkan Abdullah BUKSUR.

Hedefleri:  “Bu belgenin sonunda imzası bulunan insan hakları ile ilgili faaliyet gösteren svil toplum kuruluşları; İnsan haklarının insanın kişiliğinin ve onurunun ayrılmaz ve feragat edilemez bir parçası olduğunu kabul ederek, İnsan haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin demokratik, barışçı, adaletli ve güvenli bir dünya için en önemli ön şart olduğunu bildirerek, İnsan haklarını korumanın ve geliştirmenin sadece ülkelerle sınırlı bir iç sorun ya da olgu olmadığının, aynı zamanda evrensel bir sorun ve de olgu olduğunun bilincinde olarak, Avrasya bölgesindeki her türlü insan hakları ihlaline karşı tam bir dayanışma içinde olarak dünya kamuoyunu durumdan haberdar etmek için gerekli her türlü çabayı göstereceklerini, her türlü sömürüye karşı koyacaklarını taahhüt ederek, Sınırlı sayıda olmamak üzere aşağıdaki ilkelerin Avrasya bölgesinde öncelikli olarak hayata geçirilmesi ve geliştirilmesinin zaruret olduğu konusunda, hukukun üstünlüğünü hâkim kılmak için birlikte hareket etme konusunda anlaşmışlardır.”

Bağlı Kuruluşlar:

Azerbaycan Kadın Hakları Derneği.
Irak İnsan Hakları Merkezi.
Makedonya Güneş Kardeşliği Derneği
Bosna İnsan Hakları Kuruluşu
Gürcistan İnsan Hakları Federasyonu
Ukrayna Azınlıkları Koruma Vakfı.
Moldova İnsan Hakları Kuruluşu
Kırgızistan İnsan Hakları Derneği.
Afganistan İnsan Hakları Derneği

(Ayrıntılı bilgiler için bknz: www.uihaf.org

Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri. Abhazya’nın Resmi yayın organı olan apsnypress’te Abhazya’yı ziyaret eden IHAF Heyeti içerisinde bulunan KAFFED Genel Başkan Yardımcısı Rauf ÖZEL ve Genel Koordinatör Cumhur BAL’da IHAF Üyesi olarak belirtiliyor.

IHAF Üyeleri, kendilerini Abhazya’ya getiren KAFFED Yöneticileri ile birlikte Suhum’da, Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Aleksandr ANKVAB, Başbakan Sergey ŞAMBA ve Dışişleri Bakanı Maksim GVİNDJİYA ile görüşmelerde bulundular.

Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Vladimir AVIDZBA’nın bilgisi dışında, Gürcistan’da  Temsilciliği bulunan IHAF Heyeti, yapmış olduğu görüşmelerde Abhazya’da Temsilcilik açmak, Abhazya’nın haklarının uluslar arası arenada savunulması vb. gibi tekliflerde bulundular.

Abhazya Dışişleri Bakanı Maksim GVİNDJİYA, onlara “Abhazya’da bulunan STK’lar ile görüşmelerde bulunun” diyerek diplomatik bir üslup ile kapı gösterdi.. 

Aşağıda,  Apsnypress Haber Ajansı’nda IHAF Heyeti’nin Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Aleksandr ANKVAB ile yapmış oldukları ilginç görüşmeyi sizlerle buluşturuyoruz.

Abhazya’yı ziyaret eden ilginç kuruluşlara, Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Temsilcisi’nin bilgisi dışında, kimlerin önayak olduğunun en güzel örneğini göreceğiniz görüşme hakkında ki yorumu sizlere bırakıyoruz.

KAFFED Yöneticileri’nin Abhazya’ya getirmiş oldukları IHAF Heyeti’nin Aleksandr ANKVAB’a yöneltmiş oldukları soruların, KAFFED’in Ankara’da Peter SEMNEBY ile yapmış olduğu toplantıdaki konular ve Gürcistan’ın Strateji Planı ile ne derecede örtüştüğü gözler önüne serilmiş oluyor.

IHAF gibi organizasyonları Abhazya’ya götüren KAFFED Yönetimi içerisinde bulunan Abhaz Diasporası’nın “değerli” (!) yöneticilerine de kendilerini bir kez daha tanıma fırsatını verdikleri için teşekkür ederiz.  

Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yöneticileri’ne de ülkeye gelecek olan kişi ve kuruluşların, Abhazya Temsilciliği tarafından bilgi ve onay alınmadan kabul edilmemesi gerektiğinin doğru olacağını âcizane hatırlatırız. 

Abhazyam.com Yayın Kurulu Adına

Fatih ATAN (A’tanba)


11/06/2010

ULUSLAR ARASI TÜRK İNSAN HAKLARI AVRASYA FEDERASYONU (IHAF) ABHAZYA’NIN ULUSLAR ARASI TOPLULUKTA HAKLARINI SAVUNMAYI TEKLİF ETTİ.

11/06/2010.  Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Aleksandr ANKVAB bugün “Uluslar arası Türk İnsan Hakları Avrasya Federasyonu (IHAF) Heyetini kabul etti.

IHAF Başkanı Abdullah BUKSUR “Organizasyonumuzun 22 değişik ülkede temsilcilikleri bulunmaktadır. Ayrıca birçok değişik uluslar arası organizasyon ile işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Türkiye’de bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun aktif çalışmaları sayesinde Cumhuriyetiniz hakkında geniş bilgiye sahip bulunuyoruz” dedi. 

Abdullah BUKSUR “IHAF olarak Abhazya’nın konumunu ve vatandaşlarının Avrupa ülkelerinde ki seyahat özgürlüğünün kısıtlanmasını yılda iki kez yapılan toplantılarımızda anlatmaya hazırız. Bu sorunları uluslararası arenada yüksek sözle açıklayabiliriz. Bizler gücümüz yettiğince bu sorunların çözülmesine yardımcı olacağız. Diplomatlardan farklı olarak insan hakları kuruluşları bu tür sorunları daha açık bir biçimde gündeme getirebilirler” vurgulamasında bulundu.

Abdullah BUKSUR; IHAF olarak Abhazya’da bir temsilcilik açmayı planladıklarını açıkladı.

Aleksandr ANKVAB “Sizin hükümetinize bizim vatandaşlarımızın ülkenize özgürce gelebilmesine engel çıkartmadığı için teşekkür ediyoruz. Aynı biçimde Rus pasaportları ile başka ülkelere de gitmek istiyoruz, ancak bu engelleniyor” dedi.    

Aleksandr ANKVAB “Yakında Abhazya vatandaşlarına uluslararası standartlar ölçüsünde korumalı pasaportlar verilecektir. Bizler aynı yerde durmuyoruz, gelişiyoruz, insanlarımızın Türkiye’ye, Fransa’ya, Almanya’ya, ABD’e rahatça gidebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

IHAF Yöneticileri; Abhazya Cumhuriyeti’nin Nüfus Sayısı, Etnik Yapılar, Gal Bölgesi’nin konumu, mültecilerin geriye dönüşü, Gürcistan ile gelecekte olabilecek ilişkiler hakkında sorular yönelttiler.

Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Aleksandr ANKVAB, bu soruları soran IHAF Heyetine ayrıntılı olarak bilgi vererek “Artık Abhazya’ya kim dönmek istemişse dönmüştür. Savaş sonrasında hiçbir ülkede Abhazya’da ki kadar mülteci geriye dönmemiştir” dedi.

Aleksandr ANKVAB “Devlet olarak Gal Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın koşullarının iyileştirilmesi için gereken her şey yapılmaktadır. Fakat Gürcistan tarafının bölgede uygulamış olduğu terör eylemleri nedeniyle bölgedeki durum istikrasızlaştırılmaktadır. Bölgedeki durumu geçtiğimiz 10 yıl öncesine göre kıyaslarsak büyük gelişme olduğunu gözlemleriz, ancak bugün bölgede ki yöneticiler ve gümrük görevlileri öldürülerek çalışmalar sabote edilmeye çalışılıyor” dedi.          

Aleksandr ANKVAB “Nisan 2010’ Tarihi itibarı ile 77.000 Abhaz, 33 Bin Ermeni, 18.000 rus, 13.000 Gürcü Abhazya Vatandaşlık Pasaportu almış durumda bulunmaktadır. 8.000’in üzerinde de değişik milliyetlerden kişiler Abhazya Pasaportu sahibi olmuşlardır.  Zaman içerisinde Türkiye, Suriye, Ürdün ve diğer ülkelerde yaşayan Abhaz Diasporası insanlarımızın da tarihi vatanlarına döneceklerini ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.