RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mayıs 2011, Salı 12:59:56 tarihnde eklendi. 2209 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Bayrak Günü

"ABHAZ BAYRAĞI'NDA Kİ 4 ADET YEŞİL KUŞAK, ABHAZYA'NIN GENÇLİĞİ'Nİ VE YAŞAMI'NI TEMSİL EDİYOR
Abhazya Bayrak Günü BAYRAK ÜZERİNDEN YAPILAN TARTIŞMALAR ÜZERİNE KISA AÇIKLAMA..!

12/06/2010. Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri, özellikle son günlerde şahsımla ilgili olarak Cherkessian.net internet sitesinde isim ve adres belirtilmeden hakaret ve tehdit yazıları yayınlanmaktadır. Bu tür saldırılar ile ilgili olarak 11 Haziran 2010 Tarihinde Cherkessia net. internet sitesine bu tür kişilerin yazılarını yayınladıkları ve engellemedikleri için yasal yollara başvuracağımı belirten bir yazı gönderdim. Ve buradan Cherkessia Net sitesi yöneticilerine "Turnusol Kağıdı Testi" uygulamalarını bir kez daha öneriyorum. 

Aslında kendilerini internet ortamı içerisinde saklayan, adresi ve kişiliğini saklayanların ve insanları tehdit ederken kendilerini "tehdit" ettiklerini bilmediklerini ve iç dünyalarının nasıl olduğunu bilen birisiyim. Bu tür kişiler önce kendi iç dünyaları ile barışık olmalıdır diye düşünüyorum.

Adige Bayrağı ile ilgili olarak yapmış olduğum açıklamalara "balıklama" dalarak, konuyu saptırmaya çalışanlarla yeniden polemiğe girmek istemiyorum.

Tehdit yazıları yazanlara da benim adresimin belli olduğunu ve "Abhazların Efendiliği" ölçüsü ile karşılaşacağınızdan şüphenizin olmadığını belirtmek isterim.

Abhaz Bayrağı ile ilgili olarak da eğer Abhazya'da "Yeşil Hilal Organizasyonu"nun etkili olduğunu hissedersem "Abhazya'nın gençliğini ve yaşamını" temsil eden 4 adet yeşil kuşağın "İslam Yeşili" ile bezendiğini açıklamaktan da çekinmeyeceğimi belirtmek isterim.

Zaten bazı internet sitelerinde Abhaz Bayrağı'nda ki Yeşil Şeritlerin "İslam Yeşili" olduğunu iddia eden yazılar "ortalıkta" dolaşıyor.

23 Temmuz Tarihi, Abhazya'da "Abhazya Devleti Bayrak Günü" olarak kutlanıyor. Abhazyam.com'u izleyenler 25 Temmuz 2009 tarihinde yayınlanan "23 TEMMUZ GÜNÜ; ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ'NDE "ABHAZYA BAYRAK GÜNÜ" OLARAK KUTLANIYOR..!" yazısını okumuş olmalıdırlar diye düşünüyorum.

Ancak Abhaz Diasporası olarak içerisinde yoğun olarak yaşamış olduğumuz ülke olan Türkiye Toplum kültüründen etkilendiğimizi de düşünüyorum.

Sevgili abhazyam.com üye ve izleyicileri., pek fazla okuma ve araştırma konusunda yetenekli olmadığımızı da farzederek aşağıda 23 Temmuz 2009 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Devleti Resmi Yayın Organı "Apsnypress Haber Ajansı"nda yayınlanarak abhazyam.com tarafından çevirisi yapılan haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ve, Abhazya Bayrağı ile ilgili olarak yapılmak istenen spekülasyonlara bir son vermek istiyorum.

Anlayanlara...!

Saygılarımla. 


  


25 Temmuz 2009          

23 TEMMUZ GÜNÜ; ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ'NDE "ABHAZYA BAYRAK GÜNÜ" OLARAK KUTLANIYOR..!

23 TEMMUZ “ABHAZYA DEVLETİ “BAYRAK GÜNÜ” OLARAK KUTLANIYOR.

23/07/2009. Apsnypress haber ajansının bildirdiğine göre, “Abhazya Gençlik” Devlet Gençlik ve Spor Komitesi tarafından yapılan açıklamada 23 Temmuz, Abhazya Devleti Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Bayrak günü nedeni ile ilgili olarak Tkvarçal Şehri’nde konser ve etkinlikler düzenlendi.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; 2005 yılı Haziran ayında Halk Meclisi’ne sunduğu Abhazya’nın Tatil günleri ile ilgili olarak kanun teklifi ile 23 Temmuz günü “Abhazya Devleti Bayrak Günü” olarak ilan edildi. Abhazya Devleti Yüksek Birliği 23 Temmuz 1992 tarihinde Yazar – Ressam Valeri GAMGİYA tarafından çizilen Abhazya Bayrağı resmi olarak devletin bayrağı olarak Kabul edildi.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin bugün kullandığı çağdaş bayrak, Kafkasya’da bulunan etnik kökenli halkların en eskilerinden olan Abhaz Halkının temel unsurlarını yansıtıyor.

Erguvan kırmızısı üzerine açık beyaz el olarak sembolize edilen bayrak, orta çağ döneminde Sebastopol Şehri üzerinden gelenler tarafından kuruldu (MÖ V – VI Yüzylıılarda San Sebastian başkanlığında bölgeye gelenYunanlılar tarafından antik Dioskuriya olarak kuruldu) onun yerinde de bugünkü Abhazya’nın başşehri Suhum kuruldu. – Erguvan kırmızı fon üzerine beyaz açık el olarak belirlenen bayrak – Abhazya Devleti’nin sembolü olarak Abhazya Krallığı dönemi boyunca (VIII – X yüzyıl) ve 12 yüz yıl boyunca. Dürüstlük ve İyiliğin sembolü olarak kullanıldı.

Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrağı’nda eşit uzunluklarda ve genişlikte 7 bant bulnuyor. Bantların 4’ü yeşil ve 3’ü beyaz renklerde bulunuyor. Beyaz renk ruh temizliği ve güzelliğini, yeşil renk ise gençlik ve yaşamı sembolize ediyor. Açık elin üzerinde bulunan yedi yıldız – Abhazya’nın eski tarihi bölgelerini sembolize ediyor: Sadzen (Djigetiya), Bzıb, Gumaa, Abjuaa, Samurzakan, Dal – Tsabal, Pshu – Aigba. Abhazlar için “yedi” sayısı, bir çok toplumlarda olduğu gibi din, mitoloji, geleneksel kültür açısından yüksek değerlerde ve kutsal olarak kabul ediliyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.