RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mayıs 2011, Salı 08:59:22 tarihnde eklendi. 759 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gal'deki saldırılar için BM ve Ab'yi göreve çağırdı

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI; GÜRCİSTAN'IN GAL'DE Kİ SALDIRILARI İÇİN BM VE AB'İ GÖREVE ÇAĞIRDI
Abhazya Gal'deki saldırılar için BM ve Ab'yi göreve çağırdı 05/06/2010

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “GÜRCİSTAN’IN ABHAZYA’NIN GAL BÖLGESİNDE Kİ TERÖRİST FAALİYETLERİNDE AŞIRI DERECEDE ARTIŞ GÖZLEMLENİYOR” AÇIKLAMASINDA BULUNULDU.

04/06/2010. Abhazya Dışişleri Bakanlığı; Gürcistan Özel Timleri tarafından Abhazya’nın Gal Bölgesinde ki terörist faaliyetlerinin yeniden başlaması ile ilgili olarak açıklama yayınladı. 1 Haziran Salı günü, Gal Bölgesi’nde görev yapan gümrük görevlilerine yapılan saldırı sonucunda bir gümrük görevlisi öldürüldü, ayrıca 03 Haziran’da teröristler tarafından kaçırılan Gal Bölgesi Rep Köyü Sorumlusu Dimitri KATSİYA öldürüldü.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı “Hiç şüphe yoktur ki Gürcistan Özel Timleri tarafından Gal Bölgesi’nde yapılan terörist saldırılar bölgedeki istikrar ortamını bozmak için yapılan planlı ve sistemli eylem biçimleridir. Gürcistan tarafından yapılan bu eylemlerin Abhazya’nın topraklarına yakın olan sınırda görev yapan AB Barış Gözlem gücü ve BM görevlilerinin gözlerinin önünde yapılması öfke doğuruyor.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı olarak Cenevre Görüşmelerine katılan taraflara sesleniyoruz. Gürcistan tarafından yapılan eylemler, tarafların kuvvet kullanmaması için yapılacak olan anlaşmanın engellenmesi ve bölgede barış ve istikrar ortamının sağlanmamasını hedefliyor.

Gürcistan’da görev yapan AB Barış Gözlem Gücü’nü bölgede çatışma ortamının yeniden tırmanmasını önlemek ve yapan provokasyonların önlenmesi için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz .” Açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.