RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mayıs 2011, Pazartesi 22:00:39 tarihnde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD ve AB'den çifte standart

SERGEY BAGAPŞ "ABD VE AB, ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA "ÇİFTE STANDART" POLİTİKA İZLİYOR"..!
ABD ve AB'den çifte standart 25/05/2010. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, 24 Mayıs Pazartesi günü yapmış olduğu basın toplantısında "AB'nin Abhazya ile ilgili politikalarında az da olsa değişimin yaşandığına inanıyorum. AB bağımsızlığı tanımadan ilişki kurma da yeni bir formul oluşturdu" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya açık bir ülke, kim onunla birlikte hangi konuda konuşmak isterse hazırdır. Bizler ekonomik konularda ki önerileri de dinlemeye hazırız. Abhazya'ya baskı kurma ve izole etme girişimleri başarı kazanamayacağından eminim" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ; bir gazetecinin "Abhazya'nın bağımsızlığınğn tanınması ile ilgili ne tür açılımlarınız bulunuyor" sorusuna verdiği yanıtta "Abhazya'nın uluslararası tanınma süreci içerisinde diğer ülkeler tarafından tanınması hızlı olmayacaktır. Zaman olayların nasıl değiştirebileceğini gösterecektir. Fakat, ve şimdi, bizim bağımsızlığımızı tanıma niyetinde olan ülkeler bulunuyor, Ancak, onları açıklamak için yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Biz hiçbir zaman bağımsızlığımızı tanıyın diye sormadık. Dünya'da yaşanan problemlerin varlığına inanıyoruz. Ancak, Rusya Federasyonu pasaportuna sahip olan Abhazya Vatandaşlarına AB'de tedavi görmeleri için vize verilmemesini anlamakta zorlanıyoruz. Fransa'nın politik anlamda bana devlet başkanı olarak vize vermemesini anlayabiliyorum, bu farklı bir şey, ancak küçük bir çocuğa tedavi görmek istemesi amacı ile ilgili olarak istenen vizenin engellenmesini anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya halkının seyehat özgürlüğünü red eden ülkelere, bunun hangi insan haklarının korunması yasasına uyduğunu anlamak oldukça zor olduğunu hatırlatmak isterim.  ABD ve AB'nin uygulamış olduğu "çifte standart" politikalar kabul edilemez, Kosova'nın bağımsızlığını tanıken Abhazya'nın bağımsızlığını reddetmeleri bu politika için en parlak örnektir" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.