RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mayıs 2011, Pazartesi 08:43:25 tarihnde eklendi. 654 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

90 gün vizesiz seyahat

ABHAZYA VE RUSYA VATANDAŞLARI 90 GÜN VİZESİZ OLARAK SEYAHAT EDEBİLECEKLER
90 gün vizesiz seyahat 21/05/2010. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekilleri, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Vatandaşlarının karşılıklı olarak vizesiz seyahat etmalarini sağlayan anlaşmayı oy birliği ile onayladı.

İki ülke vatandaşlarının vizesiz seyahat etmelerini sağlayan anlaşma, Suhum'da 2 Ekim 2009 Tarihinde Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV ile Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA arasında imzalanmıştı. Bu anlaşma 30 gün sonra yürürlüğe girmesi gerekiyordu, ancak, gerek Rusya Federasyonu, gerese de Abhazya Cumhuriyeti'nde yapılan yenileşme çalışmaları sonucunda onayın altı ay sonra gerçekleşmesi sağlandı.

İki ülke arasında yapılan anlaşmaya göre Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşları'nın vizesiz seyahat etme süreleri 90 gün olarak belirlendi. Anlaşma'dan sadece uluslararası pasaporta sahip olanlar yararlanmayacaklar, ancak, yurtiçi pasaportuna sahip olanlar, denizciler, ayrıca 14 yaşına kadar doğumlu olan çocuklar da yararlanacaklar.

Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Sergey ŞAMBA Parlamento'da yaptığı konuşmada "İki ülke arasında yapılan vizesiz seyahat uygulaması, ortak iş yapma olanaklarını hızlandıracak, ticaret ve yatırım yapma olanaklarını teşvik edecek, ekonomik büyümeyi sağlayacak ve Abhazya ve Rusya vatandaşları arasında daha sıkı bağların kurulmasını sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.