RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mayıs 2011, Pazartesi 08:40:54 tarihnde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ile Kabarday-Balkar arasında anlaşma

ABHAZYA PARLAMENTOSU İLE KABARDİNO-BALKARYA PARLAMENTOSU İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI
Abhazya ile Kabarday-Balkar arasında anlaşma 20/05/2010. REGNUM Haber Ajansı Muhabiri'nin Palrlamento Basın bürosu'ndan 20 mayıs tarihinde aldığı bilgiye göre   Suhum'da Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA  ile Kabardino-Balkarya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Anuar ÇEÇENOV iki parlamento arasında işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Parlamento Basın Bürosu'nun bildirdiğine göre Abhazya Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA "Abhazya Parlamentosu egemen bir devlet haline geldikten sonra  Kabardino-Balkarya Parlamentosu ile ilk işbirliği anlaşmasını imzaladı. Abhazya Parlamentosu Kabardino-Balkarya ile ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile ilgil olarak yasalarını dikkatli bir biçimde inceleyerek işlevsel duruma getirmiştir. Ayrıca bizler genç parlamento yapısına sahip olarak yerel yönetim parlamentoları ile ilişkilerin geliştirilmesi tecrübesinden de yararlanacağız." dedi.

Abhazya ve Kabardino-Balkarya Parlamentoları arasında imzalanan anlaşmaya göre, taraflar arasında yapılacak olan görüşmeler, toplantılar, benzeri konularda görüş alışverişinde bulunma, bilgi alışverişinde bulunma vb. konular yasal zemin çerçeveye oturtuluyor.

Parlamentolar arasında yapılan işbirliği anlaşmasının imzalanması törenine katılan Kabardino-Balkarya Heyeti Abhazya Başbakanı Sergey ŞAMBA ile de görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde abhazya başbakanı heyet üyelerine abhazya cumhuriyeti2nin ekononmisinin gelişiminde turizm sektöründe yapılan yenileme çalışmalar ile önemli bir gelişmenin sağlandığının görülwebileceğini belirtti. Ayrıca Suhum ile Kabardino-Balkarya arasında ki mesafenin Karaçay-Çerkesk yolunun yapılması ile kabardino-Balkarya'nın üç saatte denize ulaşabileceğini söyledi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.