RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 09:12:16 tarihnde eklendi. 846 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD'den ilginç konuklar geldi

ABHAZYA’YI AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ (ABD) BÜYÜKELÇİLİĞİ VE ABD ULUSLAR ARASI İLİŞKİ VE ENERJİ BİRLİKLERİNİ GELİŞTİRME AJANSI (USAID) TEMSİLCİLERİ ZİYARET EDİYOR.
ABD'den ilginç konuklar geldi 04-07 Eylül 2007 tarihleri arasında ABD’nin Gürcistan Büyükelçiliği görevlileri ile ABD Uluslararası İlişki ve Enerji Birlikteliklerini Geliştirme Ajansı (USAID) temsilcileri Abhazya’yı ziyaret ediyorlar.

Delegasyon içerisinde ABD Büyükelçiliği Ekonomik ve Politik İlişkiler Bölüm Başkan yardımcısı Robert KİN; USAID Çevre ve Enerji Sorunlarının Çözümü Bölüm başkanı John HANSEN bulunuyor.

04-Salı Günü; Abhazya Devlet Başkanlığı Gal Bölge Sorumlusu Ruslan KİŞMARİA konukları karşıladı. Buluşmada Gal Bölgesinde var olan sorunlar bütün açıklığı ile görüşüldü ve görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmeler sonucunda konuklar İNGUR Hidroelektrik Santralini gezdiler.

05- Çarşamba Günü Amerikalı diplomatlar Suhum’da, Abhazya Ekonomi Bakanı Kiristna OZGAN ve “Karadeniz Enerji” Genel Müdürü Rezo ZANTARİA ile buluştular.

Buluşmada konuklar “Abhazya’nın ekonomik olarak nasıl geliştirilebileceğini yakından görmek ve anlamak istiyoruz” dediler.

K. OZGAN  konuklara yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederek “kim bizim ülkemize yakın ilgi gösterir ve yardımda bulunmak isterse bizlerde onlara her türlü kolaylık ve yardım göstermeye hazırız” dedi.

“Karadeniz Enerji” Genel Müdürü ZANTARİA ve USAID Temsilcisi HANSEN arasında Abhazya’nın enerji sistemi ve sorunları ile ilgili görüşmeler yapıldı.

Toplantıdan sonra konuklar Abhazya Ulusal Bankası Temsilcisi İllari ARGUN; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Genadi GAGULİA; Turizm ve Kültür Bakanlığı Temsilcisi Tengiz LAKERBAYA ile görüşmelerde bulundular.

06- Perşembe günü; Konukları Gagra Vilayeti Valisi Astamur KETSBA karşılayacak ve Gagra ve Pitsunda yörelerindeki tarihi ve turistk yöreleri tanıtacak ve gezdirecektir.

07- Cuma günü Tkorçal Bölgesindeki Kömür madenleri ve enerji alanlarını gezecek olan konuklar aynı gün Abhazya’dan ayrılacaklar.

Kaynak: Apsny Press


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.