RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 09:34:04 tarihnde eklendi. 1051 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite'den kınama

TC HÜKÜMETİ ABHAZYA'YA UYGULADIĞI EKONOMİK-SİYASİ AMBARGOYA KÜLTÜR VE SANATI DA EKLEDİ
Komite'den kınama ANTALYA'DA DÜZENLENECEK OLAN "ULUSLARARASI 1. AKDENİZ TİYATRO FESTİVALİ"NE ABHAZYA DEVLETİ "SAMSON ÇANBA DRAM TİYATROSU"NUN KATILMASI ENGELLENDİ.

05/05/2010. Mayıs 2010'da Antalya'da düzenlenecek olan "1.Akdeniz Uluslararası Tiyatro Festivali"ne daha önceden davet edilen ancak anlaşılamayan bir nedenle davetliler listesinden çıkartılan Abhazya Samson Çanba Dram Tiyatrosu'na karşı uygulanan ANTİ SANAT POLİTİKASI" Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ve Abhaz Diasporası tarafından protesto edilmektedir.

Abhaz ve Kafkas Diasporası olarak  Abhazya'ya karşı T.C. Hükümeti tarafından uygulanan siyasi ve ekonomik ambargoya kültür ve sanat ambargosunun eklenmesini kınamak amacı ile T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Kültür Bakanlığı'na e-mail ve protesto mesajları ile konuya karşı duyarlı olduğumuzu iletelim.

abhazyam.com yönetimi. 

Kınama Yazılarının gönderileceği adresler.

T.C. kültür ve Turizm Bakanlığı:

ozel.kalem@kulturturizm.gov.tr Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü:

tiyatro@kulturturizm.gov.tr Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin.

T.C. Dışişleri Bakanlığı İnternet Sitesi:

Bakanlık/ Bilgi Edinme ve Diğer Başvurular/ Başvuru Yap.

 


 

KINAMA

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI - T.C. TURİZM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI'NI ABHAZYA DEVLETİ SAMSON ÇANBA DRAM TİYATROSU’NA KARŞI UYGULAMIŞ OLDUĞU ANTİ-SANAT POLİTİKASINI KINIYORUZ.

TC. Dışişleri Bakanlığı ve Turizm ve Kültür Bakanlığı, 10 Mayıs 26 Mayıs 2010 Tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan 1. Akdeniz Uluslararası Tiyatro Festivali'ne davet edilen Abhazya Cumhuriyeti Devleti Samson Çanba Dram Tiyatrosu'nun sanatını sunması ve Abhaz Diasporası ile buluşmasını engelledi.


Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından 2009 yılı ağustos ayı içerisinde yapılan toplantılar sonrasında 02–30 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya 1. Akdeniz Uluslararası tiyatro Festivali çalışmaları başlatılmıştı. (24 Ağustos 2009 Hürriyet Gazetesi Akdeniz Eki ve de) Hürriyet Gazetesi Akdeniz Eki DHA Muhabiri Göksel YAPAR tarafından verilen haberde festival’e katılacak olan ülkeler arasında "Festivale Abhazya Devleti Samson Çanba Dram Sahnesi 15 kişilik oyuncu, yönetici, yönetmen ve teknik ekiple katılıyor" Abhazya Samson Çanba Devlet Tiyatrosu'nun da katılacağı açık olarak belirtiliyor.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü - Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü 24.08.2009 Tarih, Sayı: B.16,1.DTG.4.07.00/8 Nolu resmi yazı ile Abhazya Devlet tiyatrosu Samson Çanba Dram Tiyatrosunu resmi olarak festivale çağrılıyor. (Belge var.)


Festival programında yaşanan bir takım teknik aksaklıklar sonucunda festivalin 1 Nisan–30 Nisan 2010 yılına ertelenmesine karar veriliyor. Abhazya Samson Çanba Dram Tiyatrosu'na, Antalya Devlet Tiyatrosu Genel Müdürlüğü tarafından 15 Eylül 2009 Tarih, Sayı: B.16,1.DTG.4.07.00 yazı ile festivalin ertelendiği ve davet edildiği belirtiliyor (Belge var.)


2010 yılı başlarında Antalya Devlet tiyatrosu Yöneticileri ile yapılan toplantılarda, Ankara DT Genel Müdürlüğü'nün konu ile ilgilendiği ve festivalin 02 Mayıs - 26 Mayıs 2010 Tarihleri arasında yapılacağı Abhazya Samson Çanba Dram Tiyatrosu'ndan Festivale katılım için oyun CD'si. Oyuncu sahne, teknik ekip fotoğraf, vb. istemlerin yerine getirilmesi gerektiği belirtildi. Tarafımıza iletilen istemler Samson Çanba Dram Tiyatrosuna iletilmiş ve kısa süre içerisinde gerekli olan belge ve dokümanlar ilgililere verilmiştir. (Belge var) Ve Abhazya'nın Resmi Davet Yazısını beklediği söylenmiştir.


Festival programı görüşmeleri sırasında Türkiye'de yaşayan Abhaz Diasporası olarak Festivale katkı sağlanması amacı ile Samson Çanba Dram Tiyatrosu'nun 14 kişilik Yönetmen, oyuncu ve teknik ekibinin Sochi-İstanbul-Sochi ulaşım masraflarının karşılanması ile oyun sırasında sahnede seyircisi doluluğu garantisi de verildi. Abhaz Diasporası'nın bu konuda duymuş olduğu hassasiyet de özellikle belirtildi.


Türkiye ve Abhazya arasında var olan hassasiyet nedeni ile de sorun çıkmaması için Ankara'da T.C. Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerde bulunulmuş T.C. Dışişleri Bakanlığının "sorun çıkartmayacağı" garantisi de alınmıştır.

Ancak, Antalya Devlet Tiyatrosu Yönetimi ile Mart-Nisan 2010 tarihleri arasında yapılan toplantılarda Ankara DT Genel Müdürlüğü'nden Abhazya ile ilgili olarak "olumsuz bakış açısının" oluştuğu tarafımıza belirtildi.


Festival Programı çalışmalarına Ağustos 2009 tarihinden itibaren katılan Antalya Temsilcimize, toplantılar sırasında oluşturulan festival taslak programında Abhazya'nın yer almadığı belirtildi. Bu gelişmenin nedeni kendilerine sorulduğunda, program konusunda Antalya DT'nun devre dışı bırakıldığı ve Ankara'nın belirleyici olduğu, kararı da Ankara'nın aldığı açık olarak tarafımıza belirtildi.


Bu gelişmelere bağlı olarak, Antalya Temsilcimiz Abhaz Diasporası olarak gelişmeler ile ilgili bir basın açıklaması ile kamuoyuna bilgi verileceğini Antalya DT. Yönetimine iletmiştir.

Bu açıklamalar sonrasında 19 Nisan 2010 Tarihinde Antalya DT tarafından temsilcimiz telefon ile aranarak Ankara'dan gelen DT Genel Müdürlüğü Temsilcisi ile toplantı yapılması çağrısı aldı. 19.04.2010 Tarihinde TC. Ankara DT Genel Müdürlüğü Temsilcisi ile yapılan toplantıda temsilcimiz tarafından Abhaz Diasporası'nın konu hakkında ki hassasiyeti, festivale verilen destek ve olumlu ya da olumsuz bir karar çıksa da bizlerin basın açıklaması ile gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağımız kendilerine belirtildi. DT Genel Müdürlük Temsilcisi Genel Müdür'ün Güney Kore'de bulunduğunu ancak konuyu ve duymuş olduğumuz hassasiyeti kendisine ileteceğini belirtti.


Antalya Devlet Tiyatrosu Yönetimi de Antalya Temsilcimize, Genel Müdür'ün 26 Nisan'da Antalya'ya geleceğini, yapılacak olan festival toplantısında konu hakkında ki kendi hassasiyetlerini ve Abhaz Diasporası'nın hassasiyetini genel müdüre aktaracağını belirtti.


26 Nisan 2010 Tarihinde Antalya Devlet Tiyatrosu'nda yapılan festival programı toplantısı sırasında dışarıya çıkan Antalya DT Yöneticisi, DT Binasında bulunan Antalya Temsilcimize Abhazya'nın T.C. Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan "olumsuz karar" nedeni ile festivale kabul edilmeyeceği belirtilmiştir.


Antalya Temsilcimiz de gelişmeler ile ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yapılacağının bilgisini kendilerine iletmiştir.


Bizler Abhaz Diasporası olarak bu tarihten itibaren T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı DT Genel Müdürlüğü arasında yaşanan gelişmelerin bizler ile ilgili olarak bir bağlayıcılığının olmayacağını ilan ediyoruz.


Kültür ve Sanat'ın tüm dünya uluslarının ortak uğraşısı ve siyaset üstü olduğuna inanıyoruz. Antalya'da 1.si yapılacak olan "Uluslararası Akdeniz Tiyatro Festivali'ne önceden resmi olarak davet edilen Abhazya Devleti Samson Çanba Dram Tiyatrosu'nun ve daha sonradan nedeni tarafımıza açık olarak belirtilmeyen bir biçimde kabul edilmeyişini kınıyoruz.


Kültür ve Sanat Etkinliklerine siyaset karıştıran T.C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı DT. Genel Müdürlüğü sorumlularının Abhaz Diasporası özelinde Türkiye'de yaşayan 5 Milyon'un üzerinde ki Kuzey Kafkasya Diasporasına ve Sanat Dünyası'na açıklama yapma zorunlulukları bulunmaktadır.


Abhaz Diasporası olarak Samson Çanba Tiyatrosu'na uygulanan politikanın T.C. Hükümeti Yönetimi'nin Türkiye Kamuoyuna açıklamaya çalıştığı demokratik açılım uygulamalarının hangi maddesine uyacağının açıklamasını da T.C. Hükümeti'nden bekliyoruz.

T.C. Hükümeti’nin Abhazya’ya uygulamış olduğu ekonomik-politik ambargoya kültür ve sanat ambargosunu eklemesini insanlık değer yargılarına sığdıramıyoruz.

Abhaz Diasporası olarak konu ile ilgili hassasiyetimizin en duyarlı noktada olduğunu tüm ilgililere ve kamuoyuna bildiriyoruz.

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ


Kaynak: www.abhazya.org      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.