RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 09:28:48 tarihnde eklendi. 692 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus sınır muhafızları 1. yılını doldurdu

ABHAZYA'DA GÖREV YAPAN RUS SINIR MUHAFIZLARI 1. GÖREV YILINI DOLDURDU
Rus sınır muhafızları 1. yılını doldurdu 28/04/2010. GAL (ABHAZYA) RIA. Novosti. Abhazya Sınırını koruyan Rus Sınır Muhafızlığı Komutanlığı Gal Bölgesi Komutanı Vladislav VASİN, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada "Rus Sınır Muhafızlarının bir yıllık çalışma süresi içerisinde Abhazya'nın Gürcistan ile olan devlet sınırı bölgesinde Gürcü tarafının daha önceden yaratmış olduğu provokasyon eylemlerinde belirgin bir biçimde azalma görülüyor" dedi.

Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında Abhazya'nın devlet sınırlarının ortak korunması anlaşması 2009 Nisan ayında imzalandı. Anlaşmaya göre Rusya Federal Servisi (FSB) Sınır Muhafız Komutanlığı Bölümü Abhazya'nın 160 km. olan kara sınırı ile yaklaşık olarak 200 km civarında olan deniz sınırının korunmasında görev yapıyor.

Vladislav VASİN "Anlaşma metnine göre devlet sınırının korunması çalışma sisteminde yapılan istihbarat çalışmalarında "ortaya çıkartma" sistemini yaşama geçiriyoruz. Ancak sınır üzerinde  varolan çatışma ortamı ortadan kalkmış değildir, ... sabotaj ve istihbarat çalışmalarından dolayı tutuklamalar sürüyor.  Rus Sınır Muhafız Birliği, almış olduğu yüksek eğitim sayesinde her türlü sınır ihlal olayına anında müdahale etme gücüne sahip bulunuyor” dedi.

Vladislav VASİN “Eğer Rus Sınır Muhafız Birliği Gal Bölgesinde ki çalışmalarını sürdürmemiş olsa idi daha önceleri bölgede görev yapan Rus Barış Güçleri’ne karşı sabotaj ve saldırı türü eylemler de artış olurdu, ancak şimdi bu tür eylemler nerede ise sıfıra düştü” dedi.

“Gal” Abhazya – Gürcistan Sınırı’nda Gal Bölgesi’nin korunma bölgesinde sınır birliğinin arazisi bulunmaktadır. Abhazya Devleti Deniz Sınırının “korunması”nda  sınır muhafız birliğinin Gagra Bölgesinde bir bölümü bulunmaktadır. Ayrıca, FSB Sınır Muhafızlığı Taburu’na bağlı olarak Oçamçıra limanında sınır koruma hücumbotları bulunmaktadır.

Vladislav VASİN “Abhazya Devlet Sınırında görev yapan birliklerin kara ve deniz sınırlarının korunması için 20’nin üzerinde sınır ofisi bulunmaktadır. Gürcistan Yönetimi’nin Abhazya’da görev yapan Rus Sınır Muhafız Birliği hakkında ki olumsuz bilgilendirme politikalarını dikkatli bir biçimde izliyoruz. Gürcistan Devlet Başkanlığı tarafından yapılan bu tür eylemler burada insanlar üzerinde birçok yanlış algılamalara yol açıyor. Yasadışı faaliyetler nedeni ile tutuklananlar hakkında iddia edilenler tamamen gerçek dışıdır. Bizler çalışmalarımızı Abhazya Devleti yasalarına göre yapıyoruz ve uygulamalarımızda kesinlikle insan hakları ihlallerine izin verilmez. Sınırda istikrar bugün ve gelecekte de sürecektir. İstikrara ortamında hiçbir değişiklik olacağını düşünmüyorum” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.