RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 09:09:04 tarihnde eklendi. 937 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusneft'den Abhazya'daki çalışmaları

"RUSNEFT" ABHAZYA'DA Kİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRIYOR
Rusneft'den Abhazya'daki çalışmaları 09/04/2010. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ile “Rusneft”, «Роснефть» 1. Başkan Yardımcısı Eduard HUDAYNATOV ile Suhum’da işbirliği konuları hakkında görüşmelerde bulundular.

Toplantı’ya Abhazya Başbakan Yardımcısı Daur TARBA, Ekonomi Bakanı Kristina OZGAN, Devlet Şirketi “Abhaz Yakıt” «Абхазтоп» Genel Müdürü Merab DZYAPŞ-İPA, “Rusneft” «Роснефть» Şirketi Başkan Yardımcıları İgor ROMAŞOV ve Rizo TURSUNOV katıldılar.

2009 yılının aralık ayında Suhum’da Abhazya Hükümeti ve “Rusneft” «Роснефть» arasında Abhazya’nın Karadeniz Karasuları içerisinde petrol aranması konusunda anlaşma imzalandı. Çalışma Gudauta çevresinde ki petrol yataklarının bulunmasını amaçlıyor.

Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre “Rusneft” «Роснефть» 3900 kilometre karelik bir alan üzerinde arama çalışmalarını sürdürecek ve ayrıca Abhazya toprakları üzerinde maliyeti 1 milyar rubleyi bulacak benzin istasyonlarının kurulmasını da üstleniyor. Toplam yatırım maliyeti yaklaşık olarak 15 Milyar Rubleyi buluyor.

Eduard HUDAYNATOV Başkanlığında ki “Rusneft” «Роснефть» Heyet, taraflar arasında yapılan anlaşmanın uygulamalar, Abhazya topraklarında kurulacak olan benzin istasyonları ve planlanan yerlerin incelenmesi amacı ile toplantıya geldi.

Sergey BAGAPŞ “Birikmiş olan sorunların sakin bir biçimde çözülmesi gerekir. Benzin İstasyonları’nın inşaat çalışmaları sürmektedir,  dolum tesisleri için üç yer tahsis edilmiştir. Bu alanlar incelenebilir.” Dedi.

“Rusneft” «Роснефть» Abhazya’da ki yakıt pazarı içerisinde ilk kez yer almıyor. Şirket birkaç ay önce Abhazya Cumhuriyeti’ne akaryakıt ve sıvılaştırılmış gaz sağlamıştı. 26 Ağustos 2009 tarihinde Abhazya Ekonomi Bakanlığı ile “Rusneft” «Роснефть» arasında Abhazya’nın karasuları içerisinde bulunan petrol ve gaz sahalarının bulunması  ve işlenmesi ile ilgili anlaşma imzalandı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.