RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 09:03:33 tarihnde eklendi. 1021 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şaratın 40 yaşında

SHARATIN" ABHAZYA DEVLET HALK DANSLARI TOPLULUĞU 40. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR
Şaratın 40 yaşında 09/04/2010. Abhazya Devlet halk Dansları Topluluğu “Sharatın” Bugün 40. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. “Sharatın” Halk Dansları Topluluğu “Sharatın” 1970 yılında ünlü Bale Öğretmeni Kareograf Eduard BEBİYA tarafından kuruldu. Bugün için “Sharatın” Halk Dansları Topluluğu Eduard BEBİYA’nın oğlu Ruslan BEBİYA tarafından çalıştırılıyor.

“Sharatın” Devlet Halk Dansları Topluluğu Tunus IX. Kartaca Halk Dansları Festivali’ni kazandı, Samsun’da  dğeişik yıllarda düzenlenen üç uluslar arası festivalde birincilik kazandı, Moskova’da düzenlenen XII. Diplomasi Festivali’nde ve Güney Rusya’da düzenlenen kentler arası halk dansları festivallerinde iki birincilik kazandı.

1992- 1993 Abhazya – Gürcistan savaşı sırasında “Sharatın” Halk Dansları Topluluğu’nun önemli bir bölümü bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sırasında şehit düştü.

"Sharatın" Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun repertuarında Abhaz ve tüm Kuzey Kafkas Halklarına ait folklor, dans, mitolojik figürlerin birçoğu bulunuyor. Bu dansların arasında birçok ülke insanlarının beğeni ile karşıladıkları “Köylüler”, “Atlılar”, “Apsuva-Koşara”, “Nartların Dansı”, “Abhaz Soylularının Dansı” bulunuyor.

 

abhazyam.com olarak SHARATIN Halk Dansları Topluluğu'na Abhazya'nın folklor alanında ki tanıtım çalışmalarında başarılar diliyor ve 40. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.