RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 08:57:40 tarihnde eklendi. 644 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'dan Batılı devletlerden talebi

GÜRCİSTAN MECLİSİ, TBMM'DEN ABHAZYA VE TSİNVAL'İN İŞGALDEKİ TOPRAKLARI OLDUĞUNUN KABULÜNÜ İSTEYECEK
Gürcistan'dan Batılı devletlerden talebi 08/04/2010. Gürcistan Parlamentosu, 50 dost ülke yönetimlerine Abhazya ve Güney Osetya'nın "İşgal Altındaki Toprakları" olduğunu kabul etmeleri için çağrıda bulunacak. Gürcistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Gürcistan'ın işgal altında ki topraklarının varlığının tanınması sürecini başlatmaları için ABD, Kanada, Hindistan, İsrail, Japonya, Yeni Zellanda, Güney Kore, Avrupa ve Afrika'nın parlamentolarına birer mektup gönderecek.

Gürcistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Mihail MACHAVARİANİ "Gürcistan tarafı olarak uluslararası toplumun Gürcistan topraklarının işgal altında olduğunu tanımalarını sağlamak için çalışmalıyız. Biz uluslar arası toplumun bu konuda alacağı kararlar ile sorunun çözümünde belirleyici olacağını bilerek bugün için Gürcistan’ın topraklarının işgal edilmiş olduğunun kabul edilmesine odaklanmalıyız.” Dedi.

Gürcistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Grigoriy KANDELAKİ “Tiflis olarak bu yapılan işlemin fazla etkisi olacağını beklememeliyiz, fakat bu adım bir sonuca varabilecek eylem gibi ele alınmalıdır. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Abhazya ve Tsinval bölgelerinin işgal altında olduğunu kabul etti ve bu alınan karar Gürcistan ile Rusya arasında yaşanan savaşın bir sonucunda elde edilmiştir. “İşgal” terimi NATO Parlamenterler Meclisi tarafından alınan karar belgesinde de kabul edilmiştir. Ayrıca Çek Cumhuriyeti ve Litvanya Cumhuriyeti Parlamentolarında da kabul edilmiştir. Bundan dolayıdır ki bu durumun bütün ülkeler tarafından da tanınması şarttır” dedi. 

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.