RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 08:54:20 tarihnde eklendi. 857 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'da zorunlu askerlik süreleri kısalıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ SİLAHLI KUVVETLERİNDE ZORUNLU ASKERLİK SÜRESİ KISALIYOR
Abhazya'da zorunlu askerlik süreleri kısalıyor 07/04/2010. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, bugün Abhazya Parlamentosu'na Abhazya Cumhuriyeti ulusal askerlik görev ve hizmetleri kanunnunda değişiklik yapılması amacı ile yasa tasarısı sundu. 

Sergey BAGAPŞ tarafından gönderilen yasa değişikliği önerisinde Askerlik görevinde yüksek okul mezunu olmayanların 24 ay olan hizmet süresi 18 ay a, yüksek okulu mezunu olanların da 18 ay dan 12 ay'a indiriliyor. Yeni yasal süreç Nisan 2010 Tarihinden itibaren askerlik görevine başlayacaklar için geçerli olacaktır.

Abhazya Devlet Başkanı'nın Parlamento Temsilcisi Dimitri ŞAMBA'nın Apsnypress Haber Ajansına bildirdiğine göre "Abhazya cumhuriyeti'nin bağımsızlığının tanınmasından sonra Abhazya ve rusya Federasyonu cumhuriyetimizin sınırlarının ortak korunması konusunda anlaştılar. anlaşmaya göre Abhazya toprakları üzerinde Rus askeri üslerinin kurulmması kararı alındı. Askeri konularda işbirliği yapılması kararı alındı. Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin gücünün arttırılması için eğitim desteği alınacak, bundan dolayıdır ki bölgemizde ki güçler dengesinde değişiklik olmuştur. bu nedenle askerlerimizin görev süresinde ki bu indirime gidilmiştir" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.