RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Mayıs 2011, Cumartesi 08:49:17 tarihnde eklendi. 934 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz diasporası Almanya'da çalışmalarını sürdürüyor

ABHAZ DİASPORASI ALMANYA'DA ABHAZYA'NIN KÜLTÜRÜ VE TARİHİNİN TANITIMI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Abhaz diasporası Almanya'da çalışmalarını sürdürüyor 05/04/2010. Abhazya’nın Almanya Tam Yetkili Temsilcisi Hibla AMİCBA’nın apsny press haber ajansına bildirdiğine göre Almanya’da yaşayan Kafkas Diasporası çeşitli kültürel etkinlikler ile çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonunda Almanya’nın Solingen şehrinde düzenlenen Kafkas Kültürü Gecesine Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Türkiye’de yaşayan Abhaz ve Çerkes Diasporası Temsilcileri  etkin bir biçimde katıldılar.

Kafkas Kültürü Gecesi Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk Devlet Başkanı Vladislav ARDZINBA’nın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

Hibla AMİCBA “Gece sanatçı ve halk oyunları topluluklarının gösterileri ile coşkulu bir biçimde sürdü. Avrupa’da düzenlenen bu tür etkinlikler ile Diasporanın dayanışması güçlenmektedir, hem de gelecek nesillere anavatanlarının kültürünün aktarılmasına büyük katkısı olmaktadır.” Dedi.

Essen Şehrinde Sanat Yönetmeni İrma GUBLİYA denetiminde Essen ve Nijniy Novgorod şehirleri arasında düzenlenen okullar arası dayanışma programı doğrultusunda başarılı bir tiyatro sunumu gerçekleştirildi. 

Hibla AMİCBA “Genç sanatçılar, tarihsel, coğrafi ve dil farklılıklarına rağmen savaş temalı oyunları kitlelere doğru bir biçimde aktarabilmektedirler. Tiyatro eseri Büyük Dünya Savaşı Askerleri’nin torunları olan farklı ülkelerin genç nesillerinin dayanışmasının sanatsal anlamda başarılı bir uygulaması” açıklamasında bulundu.

Leipzig Kitap Fuarı’nda Violetta Rudat – AVIDZBA’nın “Uzun Yaşayanların Mutfağı” kitabının tanıtımı yapıldı. Yazar, Avrupa’da az bilinen ülkesinin tarihi, zengin kültürü, egzotik mutfağı hakkında bilgi verdi.  Tanıtım sırasında ki gece Abhaz Mutfağı, Abhaz miziği ve dansları ile sürdürüldü.

Çok sayıdaki konuklar arasında Doktor Thomas Von Ardenne – çocukluk yıllarını Abhazya’da geçirmiş olan Abhazya’nın büyük dostu Ünlü Fizikçi Manfred Von ARDENNE’in oğlu.

Frankfurt – am – Main Şehrinde Uluslararası Avrupalı Kadınlar Kulübü tarafından bir gece düzenlendi. Gece Shakespeare’in eserlerinin tanıtımı için yapıldı. Uluslararası Avrupalı Kadınları Kulübü Daimi Üyesi Seyhan SİBA, Shakespeare’in komedi oyunu olan “Terbiye Eğiticisi”ni Boris AMİCBA’nın çevirisinden okudu. Bu sayede farklı dillerde okunan dünya klasiklerinin atık Abhaz dilinde çevirilerinin de okunması önemli bir olgu olarak yer aldı..

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.