RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 08:50:47 tarihnde eklendi. 786 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Senatosu, Rusya İşagalci devlet

ABD, RUSYA FEDERASYONU'NA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DAN ÇEKİLME ÇAĞRISINDA BULUNUYOR.
ABD Senatosu, Rusya İşagalci devlet ABD, RUSYA FEDERASYONU'NA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DAN ÇEKİLME ÇAĞRISINDA BULUNUYOR.

11/05/2011. ABD, Rusya Federasyonu'ndan Abhazya ve Güney Osetya Topraklarını terk etmesi için çağrıda bulundu. ABD Senatosu'nda Demokrat ve Cumhuriyetçi partilelerin gurupları bu kararı ortaklaşa hazırladılar.

ABD Senato Belgesinde, Rusya çatışmanın tarafı olarak belirtiliyor. Rusya'nın ateşkes anlşaması koşullarındaki taahhütlerini yerine getirerek Abhazya ve Tsinval Bölgelerinde ki askerlerini geri çekmesini ve Rusya'nın sorun içerisinde saldırgan taraf olarak kınandığı belirtiliyor.

Karar tasarısı Demokrat Parti Senatörü Jeanne Shaheen ve Cumhuriytçi Parti Senatörü Lindsey Graham hazırlandı ve yıl sononda komitede tartışılacak. daha sonra alınan karar senato tarafından açıklanacaktır.

Tiflis yönetimi bu belgenin hazırlanmasından dolayı memnuniyetini belirterek ABD'nin kendilerine karşı vermiş olduğu desteğin onaylanması olarak açıklamada bulundular. Gürcistan'ın ABD'de bulunan Büyükelçisi Temur Yakobaşvili "Bu belge Gürcistan topraklarında bir çatışma olduğunu belirtmiyor, sadece Gürcistan ile Rusya arasında tek sorunun bulunduğunu açıklıyor. Belge ayrıca toprakların "işgal" altında olduğunu ve "kukla rejimler" bulunduğunu belirtiyor" dedi.      

http://kavkasia.net/World/2011/1305146340.php


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.