RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 20:24:38 tarihnde eklendi. 706 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Maksim Gvindjiya'dan açıklama

MAKSİM GVİNDJİYA "ABHAZYA, ARJANTİN'İN ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIYACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ
Maksim Gvindjiya'dan açıklama 26/02/2010. Buenos Aıres / ITAR-TASS Muhabiri Dimitri FOMINİH. Latin Amerika Ülkelerini ziyaret eden Abhazya cumhuriyeti Heyetinin başkanlığını yapan Abhazya Dışişleri Bakanı Maksim GVİNDJİYA, Arjantin’in Başkenti Buenos Aires’te ITAR-TASS Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Abhazya, Arjantin ile diplomatik ilişki kurmak istiyor” dedi.

Maksim GVİNDJİYA “Bugün için Arjantin ile Abhazya arasında diplomatik ilişki bulunmuyor, ancak biz ilişki kurmayı umut ediyoruz. Bizler şu anda üç Latin Amerika ülkesinde büyükelçilik açmayı planlıyoruz – Nikaragua’da, Venezuela’da ve Arjantin’de” dedi.

Maksim GVİNDJİYA “Bizim Latin Amerika’ya olan ziyaretimizin amacı – Bölge ülkeleri ile siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaktır. Bizler bütün Latin Amerika Ülkeleri ile ticari ilişkileri kurmak amacındayız. Özellikle Venezuela, Ekvador, Arjantin ve Nikaragua’da çok ciddi iş ortaklık bağlantıları olabilir” vurgulamasında bulundu.

Maksim GVİNDJİYA “Abhaz Heyeti olarak Arjantin’de yerel siyasi ve sosyal çevreleri ile bir dizi toplantıda bulunduk. Bizlerin yapmış olduğu görüşmelerden Abhazya tarafı olarak çok memnun kaldık. En önemlisi bize hiç kimse Arjantin’in Abhazya’nın bağımsızlığını tanımayacağını belirtmedi, bunun için Latin Amerika Ülkelerinden olan Arjantin’in gelecekte bizim bağımsızlığımızı tanıyacağı ümidini taşıyoruz” dedi.

Maksim GVİNDJİYA “Bizler Latin Amerika ülkeleri ile dostluk ve birlik ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz, bundan dolayıdır ki sadece tanınmak ileriye doğru hareket etmeye yetmiyor. Bizler için ayrıca bu ülkeler ile güçlü bağlantılar kurmamız gerekiyor. Burada Abhazya için çok fazla tecrübe, çok zengin bir alt yapı bulunuyor. Burada Abhazya için birçok konu bulunuyor. Bizler Latin Amerikalılarla iletişim kuruyoruz. Bizler aynı bakış açısı ile bakıyoruz. Ayrıca, Abhazya ile Latin Amerika ülkeleri ile ilişkileri geliştirmek için eğitim, sosyal bağlantılar ve kardeş şehir bağlantılarının kurulması planlamasında da bulunuyoruz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.