RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 20:22:09 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya tatbikatı izliyor

GARRİ KUPALBA "ABHAZYA, ABD VE GÜRCİSTAN SİLAHLI GÜÇLERİNİN KARADENİZ'DEKİ TATBİKATINI İZLİYOR" DEDİ
Abhazya tatbikatı izliyor 25/02/2010. Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakan Yardımcısı General Garri KUPALBA; Perşembe günü yaptığı açıklamada “Ülkemiz karasularının yakınlarında ABD ve Gürcistan tarafından yapılan askeri tatbikatları dikkatli bir biçimde izliyoruz, ancak cumhuriyetimiz silahlı kuvvetlerinin hazırlık çalışmalarında herhangi bir değişiklik olmaz” açıklamasında bulundu.

Garri KUPALBA “ABD ve Gürcistan Silahlı Kuvvetleri’nin Karadeniz’de yapmış oldukları askeri tatbikatlar nedeni ile ordumuzun alarm durumuna gelmesi gerekmiyor. Biz bu tatbikatı dikkatli bir biçimde yakında izleyeceğiz” dedi.

«Интерфакс» Haber Ajansının bildirdiğine göre. Garri KUPALBA “Abhazya Silahlı Kuvvetleri ve Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Yedinci Ordusu’nun Abhazya’da bulunan askeri üslerindeki silahlı güçler, Gürcistan tarafından yeni bir olası saldırısına yanıt verebilecek güç ve kuvveti bulunmaktadır. Abhazya Silahlı Kuvvetleri ve Rus Sınır Muhafızı Birliklerinin, Gürcistan’ın Abhazya’ya karşı girişebileceği saldırıya karşı koyacakları ortak eylem planı bulunmaktadır” dedi.

Gürcistan Sınır Polisi tarafından “25 Şubat Perşembe sabahı ABD Silahlı Kuvvetlerine bağlı John Hall isimli askeri savaş gemisi Gürcistan’ın Poti limanına dost ziyaretine gelmiştir. Bu ziyaret sırasında ABD’li askeri güçlerin Gürcistan sahil koruma güçleri ile birlikte eğitim çalışmasında bulunacaktır. Ortak askeri tatbikat programına bağlı olarak Gürcistan’a gelen Amerikan Savaş Gemisi 01 Mart’ta Batum Limanına gelecektir. Amerkan denizcilerinin Gürcistan ziyareti 04 Mart Tarihinde bitecektir” açıklaması yapıldı.

Kaynak: www.vz.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.