RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 18:40:25 tarihnde eklendi. 752 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite'den Vladmir Ayüzba'ya kutlama

KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ, ABHAZYA'NIN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ VLADİMİR AVIDAZBA'YI KUTLADI
Komite'den Vladmir Ayüzba'ya kutlama KAFKAS - ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ TARAFINDAN ABHAZYA CUMHURİYETİ TÜRKİYE TAM YETKİLİ TEMSİLCİSİ VLADİMİR AVIDZBA’NIN GÖREVİNİN 16. YILINI KUTLAMA MESAJI.

23/0272010. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi. Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Vladimir AVIDZBA’nın 16. yıllık çalışma sürecini kutlayan bir mesaj yayınlandı.

Aşağıda Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından yayınlanan kutlama mesajı bulunmaktadır.  


Tarih : 22 Şubat 2010

Sayı : 2010/014

Konu : Sayın Vladimir Camal-ipa Ayüzba’yı Türkiye de göreve başlamasının on altıncı yılı nedeni ile tebrik ediyoruz.

Gürcistan işgal kuvvetlerinin 14 Ağustos 1992 tarihinde Abhazya ya girmeleri ile başlayan savaş 30 Eylül 1993 tarihinde Abhazya’nın kesin zaferi ile sona ermişti. Artık Abhazya’yı, cephede kazandığı bağımsızlığını diplomatik sahada da kabul ettirmek gibi zorlu ve uzun bir mücadele bekliyordu.

Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk devlet başkanı ve savaş kahramanı Vladislav Ardzınba bu mücadelenin en önemli unsurunun muhatap ülkelerde görevlendirilecek elçiler/ temsilciler vasıtası ile Gürcistan tarafından yoğun bir şekilde yürütülen karalama ve dezenformasyon faaliyetlerine karşı koymak olduğunu tespit etmişti.

Temsilci görevlendirilmesi düşünülen ülkeler arasında bir yanda coğrafi yakınlığı, tarihsel ilişkiler ve Gürcistan’a verdiği destek, diğer yanda ise barındırdığı yarım milyon Abhaz ve milyonlarca kardeş kuzey Kafkasya diasporası nedeni ile Türkiye ayrıcalıklı bir konumda idi.

Öte yanda ise savaş sırasında kurulan Kafkas- Abhaz Dayanışma Komitesi olarak bizler de camiamızın yaklaşık yüz kırk yıllık bir özlemin ardından kavuştuğumuz ata vatanımız Abhazya ile ilgili her türlü talebi, soruları cevaplayabilecek onları yönlendirecek bir yapı arayışı neticesinde en doğru çözümün Abhazya’dan görevlendirilecek bir temsilci istemek olduğu hususunda mutabakata varmıştık.

Vardığımız bu kararı Devlet Başkanı Sayın Ardzınba’ya ilettiğimizde, hiç vakit kaybetmeden tüm bu hassas dengeleri gözetebilecek deneyimli bir devlet adamı olan tarihçi, SSCB gazeteciler birliği üyesi ve Abhazya Prezidyumu üyesi Sayın Dr. Vladimir Camal-ipa Ayüzba’nın Türkiye’ye Abhazya Cumhuriyeti olağanüstü büyükelçisi olarak atamasını gerçekleştirdi.

Sayın Vladimir Camal-ipa Ayüzba Şubat 1994 tarihinde İstanbul’a gelerek görevine başladığından bu güne kadar geçen on altı yıllık süreçte resmi bir statü sahibi olmamasına rağmen sabrı, zekâsı, soğukkanlılığı ve olağanüstü diplomatik yetkinliği ile başta Türk Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Türkiye’deki diplomatik misyonların dikkatini çekmiş ve saygısını kazanmıştır.

Komitemiz ile de olağanüstü bir uyum ve işbirliği içinde yürüttüğü bu süreçte sağladığı moral destek ve tecrübesi sayesinde diaspora adına Ata vatanımız Abhazya lehine elde ettiğimiz tüm kazanımlar ve camiamızda yarattığı dinamizim nedeni ile Abhazya Cumhuriyeti Türkiye temsilcisi olağanüstü büyükelçi Sayın Dr. Vladimir Cemal-ipa Ayüzba’ya, sağlıklı bir yaşam dileklerimizle camiamız adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Adına Başkan

İrfan Argun


Kaynak: www.abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.