RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 18:37:58 tarihnde eklendi. 708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş'ın yemin töreni konuşması

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ'IN YEMİN TÖRENİ KONUŞMASI
Bagapş'ın yemin töreni konuşması ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ'IN YEMİN TÖRENİ KONUŞMASI.

12 Şubat 2010.

Sevgili Vatandaşlarım, Parlamentonun Değerli Üyeleri, Anayasa Mahkemesi!

Değerli Katılımcılar, Misafirler! Bugün Abhazya Cumhuriyeti Anayasası gereğince bir kez daha Abhazya Devlet Başkanlığı görevine başlıyorum. Halkımın önünde, sizlerin önünde halkımı koruyacağıma, devletime sadakat ile bağlı kalacağıma yemin ediyorum - asırlardır, zorlu dönemlerden geçen ancak büyük tarihten gelen anayurdumuz beni yeniden görevlendirdi. Ben önceki zor dönemlerdeki çalışmalarımızın rehberliğinde hizmetimi sürdüreceğim: Ve çok zor dönemlerde ülkemin değerlerini göz önünde tutarak günlük devlet başkanlığı görevimi sürdürmenin önemli bir anlamı bulunmaktadır. Bu yüzden önümüzdeki beş yıllık çalışma sürecide aynı düzeyde olacaktır.

Abhazya Devlet Başkanlığı Yemin Töreni davetimize katılan herkese en derin samimiyetimle müteşekkir olduğumu belirtiyorum. Biz bu desteğin sadece Devlet Başkanı’na olmadığını, çokuluslu Abhazya halkına olduğunu çok iyi biliyoruz.

Kendi adıma ve sizlerin adına değerli misafirleri kutluyorum: İlk olarak Rusya Federasyonu Federal Meclis Başkanı Sergey Mikhailovich MİRONOV ve onunla birlikte bulunan heyeti selamlıyorum.

Bizler, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıyan yabancı ülkelerin seçkin büyükelçilerini görmekten memnunuz!

Bizim zor dönemlerimizde her zaman en yakınımızda Rusya Federasyonu’nun bölgeleri bulundu. Bu salonda onların liderlerinin hepsini görüyoruz.

Bizler uzun zamandır Pridnestroviya Moldova Cumhuriyeti, Güney Osetya, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ile birlikte bulunduk. Bu birliktelik çok zor dönemlerde oldu. Şimdi de birlikte olmaktan dolayı memnunum. Sizlere bir kez daha yinelemek istiyorum ki: Abhazya halkı, sizlerin dürüst, açık yürekli kardeşlik ilişkilerinize değer veriyor ve teşekkür ediyor.

Bu yüzyıllar boyunca süren gelenektir, çünkü Abhaz Halkı için her zaman iyi komşuluk, karşılıklı saygı ve karşılıklı yardımlaşma önceliklidir.

Bana ve çalışma arkadaşlarıma güven gösteren herkese teşekkür ederim. Son beş yıllık zor dönem içerisinde ülkenin kalkınmasında emeği olan, katkıda bulunan herkese müteşekkirim.

Bu yıllar içerisinde politik, sosyal, ekonomik ve askeri konular ile uğraşmak zorunda kaldık. Zaman bizleri beklemedi. Bazen ülkemiz için yapabileceklerimizin önüne geçtiler. Abhazya’nın sınır bölgesinde Güney Osetya’lı kardeşlerimizin yaşadığı gibi Gürcistan Yönetiminin yeni askeri saldırılarına maruz kaldık. Ancak, bu yeni askeri saldırı sonrasında bizler toprak bütünlüğümüzü sağlayarak olabilecek yeni savaşları önleme başarısını gösterdik. Asrın en güçlü ülkesi olan Rusya Federasyonu’na bizlerin bağımsızlığını tanıdığı, uluslar arası toplum içerisinde bizim haklarımızı koruduğu için müteşekkirim.

Birincil yaşamsal anlaşmalarımızı dostluk, işbirliği ve karşılıklı yardımlaşma temelinde imzaladık. Bugün Rusya Federasyonu’nun desteği ile dış ilişkilerimizi geliştiriyoruz, sosyal – ekonomik değişimleri önemli ölçüde arttırıyoruz.

Dünya’da birçok örnek bulunuyor, zaman hedeflere ulaşmak için farklı birçok yol sunar. Bundan dolayıdır ki, bizim siyasetimizin temeli uygulanabilir denge ilkelerine bağlı olacaktır. Ancak, müttefikimiz olan Rusya ve bütün diğer ülkeler dünya da barış içerisinde yaşamak istiyorlar. Biz kendi gücümüze güveneceğiz, ancak bizim tek müttefikimiz vardı ve var olacaktır – uluslar arası dış ortağımız ile yapıcı işbirliğimiz, halklarımız için zengin bir mirasa sahip bulunuyor.

Cumhuriyetimizin, Rusya Federasyonu içerisinde bulunan aktif bölgeleri ile ekonomik hareketliliklere dikkat etmesi gerekmektedir. Krasnodar Eyaleti Valisi Aleksandr TKACHOV, Rostov Eyaleti Valisi Vladimir CHUB, Stavrapol Eyaleti, Kardeş Kuzey Kafkasya Halkları bizler için en zor dönemlerde yanımızda oldular.

Sevgili Dostlar!

Geçtiğimiz yıl, bağımsızlığı tanınmış olan Abhazya Cumhuriyeti’nde gerçekten demokratik bir ortam içerisinde ilk devlet başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Bu seçimler bizim için, Abhazya Halkı, devleti ve uluslar arası toplum için oldukça önemli idi.

Memnuniyetle belirtmek isterim ki Devlet Başkanlığı seçim kampanyası süreci diğer sosyo – politik toplumlar tarafından tanınmıştır, bu da devlet yapılanmasında siyasi kültürün yerleşmiş olduğunu gösteriyor. Ben bu ilkelerin korunacağından eminim.

Beş yıllık çalışma süreci içerisinde bizlere güvenen ve destek veren herkese bütün içtenliğim ile teşekkür ederim. Sizler bana bir kez daha devletimizin gelişimini temsil etmek için görev verdiniz. İnanın, net bir biçimde, bulunduğum sorumluluğun bilinci içerisindeyim!

Son Devlet Başkanlığı seçimlerinde hiç de az olmayan düzeyde vatandaşımız diğer adaylara oy verdi. Ben her zaman için kişilerin bireysel tercihlerine saygı duyan bir kişiyim. Ve Devlet Başkanı, ülkenin her vatandaşına eşit düzeyde davranarak toplumun tümüne karşı sorumludur.

Sivil toplumlar içerisinde bulunan muhalif güçlerin varlığı, her şeyden önce o toplumun olgunluğunu gösterir. Onlar yapıcı eleştirileri ile devlet yönetimini eleştirecekler, yapmış oldukları eleştiriler ile toplum ve devlet yapısında gelişme olacaktır. Ve aynı dönemde bizler bütün devlet kurumlarına azgın bir biçimde eleştiri yapanların devletin çöküşü mesafesine sadece küçük bir adım atılabileceklerinin unutulmaması gerektiğini bilmeliyiz.

Benim için önemli olan değişik toplumsal organizasyonlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, parlamento ile iletişim kurmayı sağlamaktır,  geçtiğimiz yıllarda ki deneyimler etkileşim kurulduğunun kanıtlandığını göstermektedir.  

Değerli Katılımcılar!

Doğaldır ki, yeni dönem yeni hedefler yaratıyor, daha büyük çalışma koşulları, onların başarı ile yerine getirilmesini dikte ediyor.

Kamu kuruluşlarının yapısı beş yıl önceki hedeflerimize ulaştığımızı onaylıyor. Genel olarak devlet organlarının var olan mevcut koşullara göre başarılı çalıştıklarına inanıyorum. Her ne kadar bazı alanlarda açık ve önemli sorunlar bulunuyorsa da. Anayasa hükümlerine göre Devlet Başkanı’nın yemin töreninden sonra hükümet, şehir, bölge yönetim başkanlarının da değişmesi gerekiyor.

Ben geçtiğimiz beş yıl içerisinde kim dürüst bir biçimde emek harcamışsa onlara şükranlarımı iletmek istiyorum. Onların çalışmaları sayesinde biz bugünkü sonuçları elde ettik. Ancak, hedefler ve görevler bizlere şimdi objektif bazı yapısal değişimlerin gerçekleştirilmesini gerektiriyor. O değişimleri sizler yakın zaman içerisinde bileceksiniz. Her türlü yenilik, Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlarının yaşamlarını geliştirmesi için tasarlanan hükümet ve devlet yönetimi, güvenilir ve verimli yeni bir yapı kurulmasını gerektirir – Ülke ve vatandaşlarının çıkarları için hizmet!

Sevgili Vatandaşlarım!

Kesinlikle, biz, tarihsel mirasımız ile gurur duyacağımıza, zaferlerimize, en zor koşullar ve olaylardan saygılı bir biçimde çıktığımıza inanma hakkına sahibiz. Geçmiş dönemde yaşadığımız olaylar bizim uluslar arası toplum ve milletler arasında ki yerimiz ve rolümüzü idrak etmelidir. O emin bir biçimde bizim ileriye doru hareket etmemizi düşünmeli ve teşvik etmelidir. Bizler gelecek nesillerimize güçlü, gelişmiş bir ülkeyi, vatandaşlarına eşit fırsat yaratma hakkını veren bir devlet bırakmalıyız!

Desteğiniz İçin Teşekkür Ederim!

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.