RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 18:34:21 tarihnde eklendi. 953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya 2010 Turizm sezonu

ABHAZYA CUMHURİYETİ 2010 TURİZM SEZONU'NA HAZIRLANIYOR
Abhazya 2010 Turizm sezonu 16/02/2010. Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bapapş bugün Moskova’ya geldi. Görüşmeler sırasında iki ülkenin çeşitli sektörlerinde ki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alınacak, ancak pek çok Rus için son yıllarda turizm sezonunda Abhazya’da yaşanan sorunlar öncelikli konu olarak görülüyor. “Vesti FM” Radyosu Muhabiri Yaroslav  Lukashev, yeni turizm sezonunda bu sorunların aşılması ile ilgili olarak program yaptı.  

Rusya – Abhazya sınırı geçiş prosedürü zaten her yıl turizm sektörünün ana sorunu olarak bulunuyor. Abhazya Devleti Tatil ve Turizm Komitesi Genel Başkan Yardımcısı Vyacheslav Bartsız “Geçtiğimiz sezon Abhazya’ya gelen tatilcilerin yaklaşık olarak üçte biri sınırdan geri dönmek zorunda kaldı” dedi.

Vyacheslav Bartsız “Sınırda, bütün insan akışı küçük bir hava akımı alanından geçiyor. Geçtiğimiz yıl nasıl bir yükü kaldırdığımızı tahmin edebiliyor musunuz? Ben eminim - % 30’u buraya gelemedi, çünkü fiziki olarak sınırı geçmeleri mümkün değildi. Gündüz – Gece boyunca sınırda beklediler. Geriye döndüler, Adler ve Soçi’de bazı yerlerde dinlendiler. Araçlar ile gelmeleri mümkün değildir, yürüyerek gelmeleri mümkün değildir, Zorunlu olarak. Gün boyu kuyrukta beklediler.” Dedi.

Abhazya’nın sınırda var olan sorunları tek başına çözebilmesi ekonomik, teknik ve siyasi nedenlerden dolayı mümkün bulunmamaktadır. Fakat gelecek tatil sezonunda gelecek olan ziyaretçileri için daha memnun olmaları gerekmektedir: Rusya ile birlikte gerçek projelerle ve var olan yolların düzenlenmesi çalışmaları ile – karayolu, demiryolu ve hava yolu ulaşımları sağlanacaktır.

Ana sorunun Rusya’nın desteği ile çözülebileceğinin güvencesini alan Abhazya’nın kendisi küçük sorunları çözmeye karar verdi, örneğin plajların temizlenmesi gibi. Bütçe deki paralar bu tür iç sorunların çözümü için yeterli – devletin sahilleri insana yakışır biçimde olmaktan uzakta duruyor. Ve bu nedenden dolayıdır ki kafeler, lokantalar, oteller ve belediye plajları iyiden iyiye denetlenmelidir. Ve buna bağlı olarak sahiller traktörler ile temizlenmeye başlandı. Diğer alanlarda da çalışmalar sürdürülmektedir. Turistlerin kalacakları yerlerde, dolaşacakları alanlarda hırsızlıkların önlenmesi amacı ile kamera yerleştirilecek – genellikle birçok turist bu tür olaylarla karşılaştı. Başka önemli bir sorunu da neredeyse çözdüler. Vyacheslav BARTSIZ’ın belirttiği gibi Abhazya, turistlerin çağdaş bir biçimde dinlenebilecekleri bir adım atmaya yaklaşıyor.

Vyacheslav BARTSIZ “Uzun yol boyunca tuvaletlerin inşa edilmesi. Neden? Çünkü gezi turları boyunca insanlar hiçbir yerde bu tür gereksinimlerini karşılayamadılar. Özür diliyorum, ancak insanlar nerede ise çalılar arasına koşuştular. Bunun anlamı var  - sıhhi açıdan önemli bir nokta olarak görüyoruz. Gülünç gibi geliyor – yönetim içerisinde de bu konu eleştirildi – işte, güya tuvalet yapılıyor diye. Ancak, bu insanlar için gereklidir” dedi.

Yerel Tur Operatörleri turizm pazarındaki gelişmelerden memnun görünüyorlar. Abhazya’nın Başşehrinde Otel işleten Nikolay CHEKALİN “Daha önceki sezondan faklı olarak tatilcilerin pek uğramadığı Suhum şehri  yeni sezona umutlu olarak hazırlanıyor” dedi.

Nikolay CHEKALİN “İnsanların sayısında artış bekliyorum – bu daha fazla olacaktır. Açık olarak belirtmeliyim ki son yıl Suhum’da bir dönüşüm yaşandı – kaldırımlar döşendi, banklar yerleştirildi, alanlar düzenlendi, tuvaletler yapıldı, şimdi binaların çatıları onarılıyor, parklar düzenleniyor” dedi.

Yerel insanlar, Abhazya’ya gelecek olan misafirlerin sayısının her yıl katlanarak artacağını belirterek, var olan teknik sorunların çok hızlı bir biçimde çözüleceğini umduklarını belirttiler. Suhum Sakini Svetlana KVİTSİNİYA, Abhazya’nın üstünlüklerinin değişmeyeceğini belirterek “Deniz, yeşillik. Ve sonra Abhazlar – işte kendim Abhazım  - bizler çok dürüstüz. Ve bizler insanları, halkı, herkesi seviyoruz – çok seviyoruz” dedi.

Abhazya’da güncelliğini hala koruyan bir üstünlük bulunuyor, ekonomik üstünlük. Örneğin, bir fincan kahvenin ücreti geçen sene olduğu gibi hemen, hemen her yerde 10 Ruble. En yüksek sezonda bile pansiyon ücretleri günlük 200 Ruble civarında bulunuyor.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.