RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 13:02:05 tarihnde eklendi. 688 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal'de toplantı

ABHAZYA'NIN GAL ŞEHRİNDE DÜZENLENEN "BEŞLİ MEKANİZMA" TOPLANTISI YAPILDI
Gal'de toplantı 10/02/2010. 09 Şubat Salı günü , Abhazya'nın Gal Şehrinde olayların engellenmesi amacı ile kurulan "Beşli Mekanizma" toplantılarının 12.si Abhazya, Rusya Federasyonu, Gürcistan, BM ve AB Temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Abhazya Heyeti, toplantı sırasında 29 Ocak 2010 Tarihinde Gal Bölgesi'nin Abhazya-Gürcistan Sınırı yakınlarında bulunnan "Çuburhindj Köyü"nde gerçekleştirilen sabotaj eylemini gündeme getirdiler. Olay sırasında Rozısk Bögesi Emniyet Görevlisi bir kişi ve iki bölge insanı yaşamını yitirmiş, ayrıca beş kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Gal Bölgesinde güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen terör eylemi ile bölgede istikrarsızlığın oluşturulması istendiği vurgıulandı.

Gal Bölgesi Emniyet Müdürü Laurens KOGONİYA; olay ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunda soruştumanın sürdürüldüğünü belirtti. Taraflar arasında yapılan görüşmelere göre Abhazya ve Gürcistan arasında olay ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunulması kararlaştırıldı, Abhazya tarafı yapılacak olan araştırmaların sonuçlarını gelecekte yapılacak olan bir toplantıda açıklayacaktır.

Gürcistan tarafı, Gürcistan İstihbarat servislerinin yaşanan olayla ilişkilerinin bulunmadığını belirttiler, ve ayrıca olay ile ilişkilendirlimesinden dolayı şaşkın olduklarını söyledeiler.

Abhazya tarafı, yaklaşık olarak 10 ay gibi bir sürenin geçtiği "sıcak konu" Buket Gemisi'nin kaçırılması olayını gündeme getirdi, AB Temsilciliğ bu konunun karşılıklı işbirliği içerisinde çözülebileceğini belirtti.

Apsnypress haber ajansının Abhazya Dışileri Bakanlığından aldığı bilgiye göre Gal Şehrinde bir sonraki "Beşli Mekanizma Toplantısı"nın 02 Mart 2010 Tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.