RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 08:44:21 tarihnde eklendi. 846 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Başsavcısı Mikanba basın konferansı düzenledi

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAŞ SAVCISI MİKANBA “ABHAZYA ASAYİŞ OLAYLARINDA SAKİN BİR ÜLKE GÖRÜNÜMÜ ÇİZİYOR” DEDİ.
Abhazya Başsavcısı Mikanba basın konferansı düzenledi 29/08/07 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Baş Savcısı MİKANBA; Suhum Basın merkezi’n de yapmış olduğu basın konferansında gazetecilere Abhazya’ nın her yerinde asayişin normal seyrinde gittiğini belirtti.

Baş Savcı; özellikle tatil bölgesi olan GAGRA’ da suç oranlarının yüksek düzeyde seyrettiğini belirtti. “tatil için gelenlerin yoğun olarak bulunduğu bu bölgede özellikle hırsızlık olaylarına yoğun bir biçimde rastlanıyor. Bu olaylar genellikle telefon, cüzdan, fotoğraf makinesi ve video kameralarının çalınması biçiminde kendisini gösteriyor” dedi.

Ayrıca Baş Savcı “güvenlik güçlerimiz bu olayları gerçekleştirenlerin çoğunu yakalayarak adalet önüne çıkartmışlardır” dedi.

Baş Savcı “üzülerek belirtmek isterim ki turizm sezonunun yoğun olarak yaşandığı bugünlerde bu tür olayları engellemekte zorlandığımızda bir gerçektir” dedi.

Gazetecilerin Suhum’ da Daur MUTSBA’ nın   Gudauta’da da Hamzat (Rokki) GİTSBA’nın öldürülmeleri olaylarındaki son durumu sormaları üzerine Baş Savcı “yaşanan olaylar ile ilgili olarak herhangi bir bağlantı saptayamadık, iki olayla ilgili olarak özel ekiplerimiz ayrıntılı incelemelerde bulunuyorlar” dedi.

Baş Savcı GİTSBA ile birlikte öldürülen Rusya Vatandaşı ile ilgili olarak da konunun araştırıldığını, olayı gerçekleştirenlerin simalarının tespit edildiğini ancak Rusya Federasyonu’ na kaçtıkları hakkında bilgiler aldıklarını belirtti.

Baş Savcı; güvenlik güçlerinin yapmış oldukları araştırmaya sorun çıkartabileceği gerekçesi ile ayrıntıya girmek istemedi.

“Anlıyorum, sizler şu anda her şeyin bütün çıplaklığı ile ortaya çıkartılmasını istiyorsunuz. Ancak sonuçları ortaya çıkartacak olan Güvenlik güçlerimizin ve Hukuk Organlarımızın yapacağı başarılı çalışmaların sonuçlarını beklemek zorundayız” diyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kaynak: apsny Press


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.