RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:56:28 tarihnde eklendi. 742 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beslan Arşba'dan açıklama

BESLAN ARŞBA "ABHAZYA'DA YAŞAYAN HER MİLLETİN KENDİ DİLİNDE EĞİTİM GÖRME HAKKI BULUNUYOR" DEDİ.
Beslan Arşba'dan açıklama 04/02/2010. AGİT Ulusal Azınlıklar Komiseri Knut VOLLEBAEK ve Abhazya Cumhuriyeti Gal Bölge Valisi Beslan ARŞBA, bugün Gal Şehrinde,  Gal Bölgesi yaşayanlarının Abhaz Toplumuna entegrasyonu ile ilgili konular hakkında görüşmelerde bulundular.

Bir gün önce Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ile görüşmelerde bulunan Knut VOLLEBAEK Abhazya'ya yapmış olduğu resmi ziyaretinde bugün Gal Bölgesi'nin Gürcistan sınırında yaşayan çoğunlukla Gürcü kökenli olanları ziyaret etti.

Beslan ARŞBA, apsnypress haber ajansına yapmış olduğu açıklamada "Knut VOLLEBAEK, Gal bölgesinde ki öğrenciler, sağlık sorunları, Abhazya - Gürcistan Sınırında bulunan İngur Nehri sınır kapısından geçişlerde var olan sorunlar ile ilgilendi. Ben Sn VOLLEBAEK'e bölge yaşayanların insani konularda sınır geçişlerinde ve kurallara bağlı olarak sınırı geçenlerin hiçbir engel ile karşılaşmadıklarını anlattım. Ayrıca AGİT Yüksek Komiserine, İngur sınırında yaşayan azınlıkların yaşamlarını zora sokan terör eylemlerinin son yıllar içerisinde çoğalmasından dolayı sınır rejiminde denetimi sıklaştırdığımızı da hatırlattım" dedi.

Beslan ARŞBA "Knut VOLLEBAEK'e Gal Bölgesinde ana dilleri olan Gürcü dilinde eğitim gören öğrencilerin sorunlarının bulunmadığını belirttim, onlar Gürcü dilinde eğitim görüyorlar, ayrıca Gal Bölgesi'nde ki Rus okulunda da Gürcü dilinde eğitim görüyorlar. Abhazya'da yaşayan her milletin kendi dilinde eğitim görme hakkı bulunuyor" dedi.

Knut VOLLEBAEK "Gal Bölgesi'nde okuyan öğrenciler Gürcü dilinde eğitim görme hakkına sahip olmalıdırlar, ayrıca Abhazya Tarihi ve Abhazya Coğrafyası'nı da öğrenmeleri gerekmektedir" (Bugün için Abhazya'da ki bütün okullarda bu konular rus dilinde okunuyor)

Knut VOLLEBAEK'in, Gal Bölgesi'n deki Hastane ve İlk Yardım hizmetleri hakkında ki sorusuna Beslan ARŞBA "Gal bölgesi yaşayanlarına Gal Hastanesinde tedavi  ve ilk tardım hizmeti veriliyor, Eğer Gürcistan'da tedevi görmek isteyenler bulunuyorsa onlara hiçbir biçimde sorun çıkarılmıyor ve sorun hemen çözülüyor. biz bu konulardaki sorunlara önem veriyoruz" yanıtını verdi. 

Knut VOLLEBAEK, gazetecilere "Abhazya'da yaşayan azınlıkların sorunları hakkında kaygı duyuyorum. Bana sağlık, eğitim, ve diğer konularla ilgili olarak bilgi verildi" açıklamasında bulundu.

AGİT Yüksek Komiseri, öğleden sonra Gal Bölgesi'nin aşağı bölgesinde bulunan Otobaya ve Nabekevi yaşayanları ile bir araya geldi. Ayrıca Gal Şehri'nde bulunan STK Temsilcileri ile de görüşmelerde bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.