RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:54:33 tarihnde eklendi. 672 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şamba ile Vollebaek görüştü

SERGEY ŞAMBA, AGİT YÜKSEK KOMİSERİ KNUT VOLLEBAEK İLE ABHAZYA'DAKİ AZINLIKLARIN SORUNLARINI GÖRÜŞTÜ!
Şamba ile Vollebaek görüştü 03/02/2010. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA, AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Knut VOLLEBAEK ile bir araya geldi. Knut VOLLEBAEK "Sizi görmekten dolayı çok mutluyum. Buluşmamızdan bu yana bir yıl gibi bir süre geçti. O günden bu yana Devlet Başkanlığı Seçimleri gibi birçok önemli olay yaşandı." açıklamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA "24 Ülkeden görevli olarak gelen gözlemciler seçimlerin olumlu bir biçimde geçtiğini belirttiler. Seçim sırasında uzun zamandan beri şeffaf oy sandıkları kullanılmaktadır. Seçim sırasında yolsuzluk yaşanmamamsı için ilk kez vatandaş kimlik belgesi ile oy kullanılmıştır. Seçim sandıklarında seçime katılan bütün adayların gözlemcileri hazır olarak bulundular" dedi.

Sergey ŞAMBA; Devlet Başkanlığı Seçimleri sırasında Gal Bölgesi ile ilgili olarak oy kullanılması hakkında ki tartışmalar hakkında Knut VOLLABAEK'in dikkatini çekerek "Gal Bölgesi yaşayanlarından daha önceki parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullandılar. bu sefer ise sadece Abhazya Vatandaşlık belgesi olanlar seçimde oy kullanabildiler." dedi.

Sergey ŞAMBA; Knut VOLLEBAEK'in son ziyareti sırasında düzenlenen raporda yanlışlıklar olduğunu belirterek "Sizler, raporunuzda Gal Bölgesi yaşayanlarına zorla Abhazya Vatandaşlık belgesi verilmeye çalışıldığını belirttiniz. Ozaman da belirttik, şimdi de vurgulamak istiyorum. bu kesinlikle doğru değildir. Bizler, Abhazya Vatandaşlık Belgesi verilme çalışmalarımızıa Abhazya'nın bütün bölgelerinde başlattık, sadece Gal bölgesinde değil. Ve bu sürecin sonucunda Gal Bölgesi yaşayanları Abhazya Vatandaşlık Belgesi alma fırsatını elde etmişlerdir. Altını çizmek istiyorum ki, Abhazya pasaportu almak isteyen insanlar gönüllü olarak başvuruda bulunmuşlardır" dedi.

Sergey ŞAMBA ve Knut VOLLEBAEK arasında ki görüşmeler gazeteciler dışarıya çıkarıldıktan sonra kapalı kapılar ardında sürdürüldü.

Knut VOLLEBAEK; Sergey ŞAMBA ile yapılan toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Suhum'a bu benim dördüncü ziyaretim oluyor. Bugün Bay. ŞAMBA ile verimli bir toplantı yaptık" dedi.

Knut VOLLEBAEK "Ülke içerisinde bulunan azınlıkların sosyal yaşam içerisinde entegre olmaları ve varolan sorunları hakkında bilgi sahibi olduk. Birçok bölgede etnik çatışmalara bağlı sorunlar yaşandığını belirledik. Bugün biz Bay. ŞAMBA ile Abhazya'da yaşayan azınlıkların bütünleşme konularını görüştük. Ben özellikle Gal Bölgesi'nde yaşayan gençlerin eğitim sorunlarını dikkatli bir biçimde inceliyorum. Bu kez sadece Gal Bölgesi'nde ki toplum temsilcileri ile görüşmek niyetinde değiliz, ancak Gagra Bölgesi'nde yaşayan Ermeni Toplumu Temsilcileri ile de grüşeceğim. Abhazya Devleti Yönetimi ve Sergey ŞAMBA ile yaptığım buluşmalarda ulusal azınlıkların çözümü konularında AGİT ile işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını belirtmelerinden dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim" dedi.

Sergey ŞAMBA "Biz çokuluslu bir ülkeyiz. İstikrar ve ilerleme için etnik toplumlar arasında iyi bir uyum sağladık. Birinci sırada ki sorunlarımızın başında Gal Bölgesi'nde yaşanan sorunlar bulunuyor. Avrupa içerisinde birçok etnik yapının uyum içerisinde yaşayarak ilerleme ve rafah düzeyine ulaştıklarını biliyoruz, bizler etnik sorunların çözümünde bu deneyimlerden yararlanmak istiyoruz, bu bizler için kesinlikle ilginç ve önemlidir" dedi.

Sergey ŞAMBA "Uluslararası kuruluşların tamamı Abhazya Gerçeği ile ilgili olarak objektif değerlendirme yapmıyorlar. bu nedenden dolayıdır ki birbirimizi daha iyi anlayabilmek için ilişkilerimizi sürdürmek gerekir. Bizim için ortak hedef - Abhazya'da yaşayan bütün etnik toplumların en yüksek düzeyde yaşam koşullarını yükseltmek için çözüm yollarını bulmaktır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.