RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:53:01 tarihnde eklendi. 777 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Yönetimi Gürcistan planı ile ilgili toplandı

ABHAZYA YÖNETİMİ, GÜRCİSTAN TARAFINDAN AÇIKLANAN "STRATEJİ PLANI" ÜZERİNE TOPLANDI
Abhazya Yönetimi Gürcistan planı ile ilgili toplandı 02/02/2010.  Abhazya Devlet Yönetimi, Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ'ın başkanlığında 02 Şubat Salı Günü, Gal Bölgesi ve Devlet sınırında ki son durumun değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sergey BAGAPŞ başkanlığında yapılan toplantıya, Parlamento Başkanı Nugzar AŞUBA, Başbakan Aleksandr ANKVAB, Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Aleksandr VOİNSKY, Abhazya Cumhuriyeti Mülteci Yerleştirme Bölüm Başkanı Vladimir ARŞBA, Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA, İçişleri Bakanı Otar HESİYA, SGB Başkanı Nugzar SAMSONOV, Parlamento güvenlik Komitesi Başkanı Garik SAMANBA, Gal Bölgesi Valisi Beslan ARŞBA ve Bölge Güvenlik Güçleri Komutanları katıldılar.

Abhazya Devlet Yönetimi Toplantısında, Abhazya'nın Gal Bölgesi ve İngur sınırında son dönemlerde artan olaylar sonucunda sınırın güçlendirilmesi ve güvenlik güçlerinin sayısının arttırılması konuları görüşüldü.

Sergey BAGAPŞ, Gal Bölgesinde yaşanan olaylar sonucunda güvenlik güçlerinin çalışmalarının kötü bir biçimde yönetildiğinin ortaya çıktığını belirtti. BAGAPŞ, Gal Bölgesi'nde görev yapan güvenlik güçlerinin gerekli ekipman ve teknik yapılanmaları sağlanmadan görev yapmalarının yasaklandığını belirterek "Bizler, zaten sayıları az olan gençlerimizin teröristlerin saldırıları sonucunda öldüklerini biliyoruz. Güvenlik güçlerimizi gerekli koşullar sağlanmadan tehlikeye atamayız" dedi. 

Sergey BAGAPŞ "Gal Bölgesinde herzaman güvenlik güçlerine karşı terörist saldırıların yaşandığını akılda tutumak gerekir. Devlet sınırımız her zaman için güvenli bir biçimde donatılmış olmalıdır." vurgulamasında bulundu.

Toplanıtda, ayrıca Gürcistan Yönetimi tarafından açıklanan Abhazya ve Güney Osetya'nın "Dayanışma ile Katılım", "Barış Yöntemleri ile Sorunun Çözümü", "Yatırım Yöntemlerinin Teşviki" Strateji Planları ile bünyesine çekilmeleri ile ilgili olarak Sergey BAGAPŞ "Gal Bölgesi Halkının Gürcistan tarafından uygulanmaya çalışılan Yumuşak Plan ile kendi bünyesine katılması çalışmalarıdır" açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Bu nedenlerden dolayıdır ki sınırın güçlendirilmesi ve giriş çıkışların yasal zemin içerisinde sağlanması gerekmektedir. Bizler eğer uluslararası kuruluşlar Abhazya üzerinden Gal Bölgesi'ne yardım etmek istiyorlarsa onlara yardımcı olmaya hazırız. Eğer hala Gürcistan üzerinden bölgeye ulaşmaya çalışacaklarsa biz bu çalışmaları engelleriz" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Biz her zaman için Gal Bölgesi yaşayanlarının sorunlarını çözmeye çalışıyoruz, ancak orada bizim insanlarımızı öldürdüler ve öldürüyorlar." dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA "Gürcistan Yönetimi, bu "Strateji" planını Cenevre Görüşmelerinin dokuzuncu turunda Abhazya Heyeti'ne teslim etmeye kalktı. Abhazya Temsilcileri toplantı sırasında bu stratejiye güvenmediklerini belirterek, eğer görüşmeler bu biçimde sürecek olursa, onun okunamayacağını, önceden belirttiler. Sözde "İşgal Altında ki Topraklar" adı altında ortaya konulmaya çalışılan plan görüşmeler boyunca sürdürülmeye çalışılırsa buluşmaları durdurur, toplantıdan çekilmemizi gündeme getirir ve bu belge sadece masa üzerinde kalır açıklamasında bulundular." dedi.

Sergey ŞAMBA "Bizim topraklarımız işgal altında bulunmuyor ve biz bu konu hakkında hiçbir zaman konuşmak niyetinde değiliz. İkinci olarak, biz bu planı Abhazya'nın Gürcistan'a geri döndürülmesi planı olarak görüyoruz. Bize ne yapacağımızı belirten talimatlar verilemez" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya Devleti Yönetimi, Gürcistan Yönetimi tarafından sunulan hiçbir programı görüşmeyecektir. Gürcistan tarafından sunulan bütün programlar "Abhazya'nın Gürcistan'a Dönmesi" biçiminde hazırlanmaktadır. Biz bu tür konuları bir daha konuşmayacağız. Bu programa vereceğimiz yanıt İngur sınırımızı güçlendirmek ve Gal Bölgesi'nde "Beşinci kol Faaliyeti" yaratılmasına izin vermemek olacaktır. Ben bölgeye kaç kişinin döndüğünün ve dolaştığının bilinmesini istiyorum. Bölgede Gürcistan Gizli İstihbarat güçlerinin çalışmaları ile ilgili olarak dikkatli ve ciddi bir biçimde araştırmalar sürdürülmelidir" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.