RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:51:07 tarihnde eklendi. 760 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aleko Gvaramia'dan açıklama

ALEKO GVARAMİA "ABHAZYA ÜNİVERSİTESİ İLE ST. PETERSBURG ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI"
Aleko Gvaramia'dan açıklama 01/02/2010. Abhazya Devlet Üniversitesi Rektörü Aleko GVARAMİA, apsnypress haber ajansına verdiği bilgide "21-22 Ocak 2010 Tarihleri arasında Rusya Devleti St. Petersburg A.İ. HERZEN Pedagoji Üniversitesi'nde düzenlenen "Pedagoji Toplantısı"nda Abhazya Devlet Üniversitesi ile Rusya Devleti St. Petersburg A.İ. HERZEN Pedagoji Üniversitesi arasında işbirliği antlaşması imzalandı" açıklamasında bulundu.

Abhazya Devlet Üniversitesi Rektörü Aleko GVARAMİA ve Felsefe Doçenti İvan TARBA, Pedagoji Toplantısı ve Rusya Federasyonu Öğretim Yılı Açılışı Törenlerine katıldılar.

Aleko GVARAMİYA "Bizler, doğal ve Matematik - Fen bilimleri alanlarında (Matematik, Fizik, Kimya, biyoloji, Coğrafya, Jeoloji, Modern Teknoloji ve Ekipman, Astronomi) alanlarında uzman yetiştirilmesinde yardımcı olmak amacındayız. St. Petersburg'dan öğretim üyeleri buraya gelerek ders verebilirler, öğrencilerimiz oraya giderek öğrenimlerini sürdürüebilmeleri mümkün olacaktır. St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rektörlüğü, Abhazya Devlet Üniversitesi Profesörü A. SKOVİYM tarafından hazırlanan karmaşık konularda eğitim metodları ile ilgili çalışmasını onayladı" dedi.

Aleko GVARAMİA;  Moskova Devlet Üniversitesi LOMONSONOV'un açılış günü olan "Tatyana günü"ne katılmak üzere dört ADÜ Öğrencisinin gittiğini ve yeniden rektörlüğe seçilen Viktor SADOVNİCHY'e kutlama mesajını götürdüklerini belirtti.

Aleko GVARAMİA "Moskova Devlet Üniversitesi Ekonomi, İstatistik, İletişim Fakülteleri ile işbirliği anlaşması imzalandı. Bizim tarafımızdan bu anlaşmanın koşulları gerçekleştirilmeye başlandı. Abhazya Devlet Üniversitesi'nden Bölüm Başkanı  Zaur ŞALAŞAVA, danışmada bulunmak üzere Moskova'ya girtti. .Moskova'da ayrıca Pridnestoviya, Abhazya ve Güney Osetya Üniversileleri arasındaki işbirliği anlaşamaları gereğince 2009 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve 2010 yılı çalışma programı üzerine topllantı düzenlendi. Toplantının ana konusu  Güney Osetya Devlet Üniversitesi'ne destek sağlanması çalışmaları oldu" dedi

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.