RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:49:16 tarihnde eklendi. 610 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyalı heyet Cenevre görüşmelerini değerlendirdi

CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDE, GÜRCİSTAN TARAFI "GÜÇ KULLANILMAMASI ANLAŞMASINI" İMZALAMAYI REDDETTİ
Abhazyalı heyet Cenevre görüşmelerini değerlendirdi 29/01/2010. Kafkasya'da güvenliğin sağlanması amacı ile 28 Ocak'da Cenevre'de düzenlenen dokuzuncu tur görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Abhazya Devlet Radyo - Tv. Kanalında telefon ile görüşlerini belirten Abhazya heyeti Başkanı Abhazya Devlet Başkanı Uluslararası Sorunlar Danışmanı Vyacheslav CHİRİKBA "Ne yazık ki hiç bir sonuç alınamadı" açıklamasında bulundu.

Vyacheslav CHİRİKBA "Herşeye rağmen bizler, taraflar arasında karşılıklı olrak güç kullanılmaması anlaşma taslağı üzerinde görüşmelerin sürdürülmesi çağrımızı yineledik, organizasyonu düzenleyenler bu etapta belgenin hazırlamasında ki koşulları gerçekleştiremediler ve olayların engellenmesi amacı ile Gal'de yapılan beşli mekanizma görüşmelerinde bu konuyu görüşmeyi tercih ediyorlar" açıklamasında bulundu.

Vyacheslav CHİRİKBA "Abhazya ve Güney Osetya için birinci derecede önemli sıra, uluslararası organizasyonların garantisi altında Abhazya ve Gürcistan, Güney Osetya ve Gürcistan arasında güç kullanılmaması anlaşmasının imzalanmasıdır" vurgulamasında bulundu.

Maksim GVİNDJİYA "Gürcistan tarafı inatla sürekli olarak anlaşma olasılığını reddetti, aslında bu belgenin imzalanması, Abhazya ve Güney Osetya için "olmaz sa olmaz" bir ön koşuldur. Gürcistan, bu anlaşmanın imzalnması için Abhazya ve Güney Osetya'da bulunan Rus askeri Güçlerinin çekilmesini ve herhangi bir uluslararası askeri gözlem gücünün bulunmasını istiyor" dedi.

Maksim GVİNDJİYA "Gürcistan'ın bu istemleri Abhazya açısından kesinlikle kabul edilemez, çünkü varolan yeni gerçeklere uygun değildir. Gürcü tarafı, neredeyse 2008 Ağustos'da uygulamış olduğu sadırı sonrasında vermiş olduğu garantileri unutmuş görünüyor." dedi.

Maksim GVİNDJİYA "Mültecilerin geriye dönüşlerinde ki problemlerin çözümüneki gurup çalışmamarlnda da tartışmalar yaşandı. Gürcistan tarafı, tüm görüşmeler süreci içerisinde birbirine bağlı olmayan konuları bile mültecilerin geriye dönüşüne bağlmamaya çalışıyor. Mültecilerin geriye dönüşü sorunları tarafların karşılıklı olarak güç kullanmaması anlaşmasına nasıl bağlanabilir? Eğer savaş çıkarsa mülteciler nasıl geriye dönebilirler? Gürcistan'ın varolan konumu net olarak nasıl anlaşılabilir?" vurgulamalarında bulundu. 

Maksim GVİNDJİYA "Taraflar arasında güç kullanılmaması anlaşması öncelikli dir ve onu başka hiç bir şey ile bağlantılandırmamak gerekir. Bu sorun, savaşın hiçbir zaman için başlamamasıdır. Ve hepsi bu!" hatırlatmasında bulundu.

Cenevre görüşmelerinin 10.su 30 Mart'da yapılacaktır.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.