RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2011, Cuma 09:44:23 tarihnde eklendi. 698 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal'de beşli toplantı

ABHAZYA'NIN GAL ŞEHRİNDE YAPILAN "BEŞLİ MEKANİZMA" TOPLANTILARININ ONBİRİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gal'de beşli toplantı 20/01/2010. Apsnypress Haber Ajansının Abhazya Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosundan aldığı bilgiye göre 20 Ocak günü Gal Şehrinde bölgede yaşanabilecek olayların engellenmesi için, Abhazya, Gürcistan ve Rusya Temsilcilerinin yanı sıra AB ve BM Temsilcilerinin de bulunduğu on birinci “Beşli Mekanizma Toplantısı” gerçekleştirildi.

Beşli Mekanizma Toplantısı’na BM Temsilcilik görevini bitiren Johan VERBEKE’nin yerine BM Barış Gücü Operasyon Bölümünde görevli Marco BIANCINI çalışmalara katıldı. Taraflar, BM Daimi Temsilcisinin daha net olarak belirlenmemesi nedeni ile üç hafta da bir toplanma kararı aldılar.

Abhazya tarafı toplantı sırasında bir kez daha Gürcistan Sahil Muhafaza Birlikleri tarafından el konulan “Buket” Gemisi sorununu gündeme getirdiler. Abhaz tarafı gündemin işleyebilmesi için bu sorunun çözülmesinde ısrarcı oldular.

Gürcü tarafı, ingur nehri sınır kapısında yaşanan kısıtlamalar ile ilgili endişelerini dile getirdiler. Geçtiğimiz günlerde öğrenciler ile ilgili olarak yaşanan gözaltı olayını gündeme getirdiler.

Abhazya Devlet Başkanı Gal Bölgesi Temsilcisi Ruslan KİŞMARİYA; öğrencilerin kontrolsüz olarak bazı sınır kapılarından serbest olarak geçebilecekleri açıklamasında bulundu. Gürcü tarafı ingur nehri üzerinden yapılan otobüs seferlerinin başlatılmasını istediler.

Ruslan KİŞMARİYA "bu tür konuların bugün için çözülebilme şansı bulunmuyor. Ne zaman taraflar arasında  Abhazya ve Gürcistan sınırının düzgün olarak çalışması sağlanırsa bu mümkün olur” dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre taraflar arasında Gal Şehrinde yapılacak olan görüşmelerin 09 Şubat 2010 tarihinde sürdürülmesi kararı alındı.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.