RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 19:59:05 tarihnde eklendi. 1127 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusneft Abhazya'da çalışmaları sürüyor

"RUSNEFT" ŞİRKETİ, ABHAZYA'DA PETROL ARAMA VE BENZİN İSTASYONU İNŞAATI ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR
Rusneft Abhazya'da çalışmaları sürüyor 24/12/2009. Abhazya Ekonumi Bakanı Kristina OZGAN  ve Abhazya Petrol Boru Hatları Şirketi «РН-Шельф Абхазии» Genel Müdürü Vadim İVANTSOV arasında Gudauta Bölgesi'de ki yeraltı kaynaklarının ve Abhazya Cumhuriyeti Karasularında ki petrol yataklarının bulunması ve işletilmesi konusunda anlaşma imzalandı.

24 Ekim Perşembe günü, Abhazya Yakıt Şirketi «Абхазтоп» Genel Müdürü Merab DZYAPŞ-İPA ve Rusya Petrol Şirketi «РОСНЕФТЬ»  Genel Müdürü Sergey BOGDANCHİKOV, kurucuları oldukları "Abhazya Petrol Şirketi «РН-Абхазия».ortaklık anlaşmasını imzaladılar. Suhum'da düzenlenen imza töreni Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Bsşbakan Aleksandr ANKVAB ve kabine üyelerinin de katılımı ile gerçekleşti.

Rusya Petrol Şirketi «РОСНЕФТЬ» Başkanı Sergey BOGDANCHİKOV; imza töreni sonrasında gazetecilere verdiği demeçte "Bizim şirketimiz Abhazya'ya iyi niyetlerle geldi. «РОСНЕФТЬ» olarak Abhazya Toprakları üzerinde ilk iş olarak benzin istasyonlarının inşaatı ile istasyon ağlarını geliştireceğiz. Bunun maliyeti 1 milyar Ruble civarında olacaktır. Önümüzdeki 2 - 2,5 yıl içerisinde tüm benzin istasyonları hazır duruma gelecektir. Üç istasyon önümüzde ki yıl hazır hale getirilecektir. Elbette bu Abhazya'ya ziyaret amacı ile gelenlere kolaylık sağlamış olacaktır" dedi.  

Sergey BOGDANCHİKOV "Anlaşmasını yaptığımız ikinci belgeye göre, Abhazya'nın Gudauta Topraklarında ki petrol yataklarının arama ve sondaj çalışmalarını başlatacağız, yaptığımız anlaşmaya göre sondaj çalışmalarının yapılacağı alan nerede ise 3.900 km.kare alaını buluyor. «РОСНЕФТЬ» olarak büyük bir sismik çalışma sistemi planlıyoruz. Anlaşmaya göre şirketimiz keşif ve sondaj çalışmaları için iki sondaj kuyusu açmayı planlıyoruz. Bu çalışmalar bölgenin potansiyelinin belirlenmesi amacı ile yapılacaktır" dedi.

Sergey BOGDANCHİKOV "Abhazya'da ki yatırım mevduatımız yaklaşık olarak 15 Milyar Ruble civarında olacaktır. Bu çok cidd bir yatırımdır. Buna karşılık olarak bizim şirketimizin iyi niyetölçüsünde buraya geldiğini belirtebiliriz. bir kaç aydır Abhazya'da yaptığımız çalışmalarla tecrübe sahibi bulunuyoruz. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde Abhazya toprakları üzerinde inşa edilecek olan petrol ve gaz boru hatları ile kaliteli benzin, sıvılaştırılmış gaz sağlanmış olacaktır, başka söz söylemeye gerek kalmaz. Abhazya Cumhuriyeti, çalışma alanı sağlıyor, vergi toplama işlemlerini yerine getiriyor, toprakların bulunduğu her alanda yatırım yapma koşulları bulunuyor" dedi. 

Abhazya Devlet Başkanı "Sergey BAGAPŞ "Bu anlaşmanın Abhazya için çok avantajlı olduğuna inanıyorum. Abhazya'ya «РОСНЕФТЬ»  geliyor. Bu çok ciddi bir yatırımdır ve çalışma alanı yaratıyor. Ayrıca petrol ürünlerinin alımında sorun yaşamayacağız. Artık bu alanda tekel olayı olmayacaktır, başka şirketlerde bulunacaktır.  Bundan dolayıdır ki imzalanan bu anlaşmanın Cumhuriyetimiz için oldukça önemli olduğuna inanıyorum" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.