RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 19:58:11 tarihnde eklendi. 650 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov'dan çalışma toplantısı değerlendirmesi

SERGEY LAVROV "ABD; ABHAZYA TEMSİLCİLERİNE VİZE VERMEMEKLE ÇİFTE STANDART POLİTİKA İZLİYOR" DEDİ
Lavrov'dan çalışma toplantısı değerlendirmesi 24/12/2009. MOSKOVA. /ITAR-TASS/. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV, Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA ile yaptığı görüşmede “Bugün Rusya ve Abhazya arasındaki yüksek oranda ki ikili ilişkilerin gelişmesi için olumlu çalışmalarda bulunduk” dedi.

Sergey LAVROV “Rusya ile Abhazya arasında ki ilişkiler belli bir düzen içerisinde sürdürülüyor. İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve karmaşık sorunlarınn çözümü için yoğun bir çalışma programı dahilinde çalıştık. 202den fazla anlaşma imzaldık ve yürürlüğe soktuk. Ama bizim bunun iki katı daha çalışmamız gerekiyor. Bugün iki ülke arasında ki diplomatik temsilciliklerimizin işleyişlerinin yasal çerçevesini belirleyen anlaşmayı imzalıyoruz. Ayrıca, hem ikili ilişkiler, hemde bölgesel konular hakkında da görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.   

Sergey LAVROV “BM Görüşmelerinde Abhazya Tarafının görüşlerini açıklaması ABD Tarafından vize verilmemesi sonucunda engellenmiştir. Bu çifte standart politik uygulamadır. Halklar kendi konularını hakkında ki gerçekleri engel olmadan açıklamalıdırlar. Bu engellemeler yanlıştır. Rusya olarak uluslararası toplum içerisinde Abhazya’nın kendi görüşlerini açıklaması için iletişim kurmasını sağlama konusunda sürekli olarak destek vereceğiz” dedi.

Sergey LAVROV “Rusya, Abhazya’nın uluslararası arenada görüşlerini açıklaması için yaratılmak istenen suni engeller ile mücadeleyi sürdürecektir. ABD’nin Abhazya ve Güney Osetya Temsilcilerinin vize işlemlerini engellemekle çifte standrt politika izliyor” vurgulamasında bulundu.

Sergey ŞAMBA “Abhazya ile Rusya Federasyonu arasında varolan düzenli temas ve ilişkilere çok önem veriyoruz. Sizlerin desteği ile genç Abhaz Diplomatların eğitimlerine Dipolomasi Akademisi ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde sağlanan eğitim kursları için teşekkür ediyoruz. Rusya’nın uluslararası arenada yapmış olduğumuz çalışmalara verdiği desteğe bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sergey ŞAMBA “Abhazya Devleti, diplomasi tarihinde ilk kez bulunduğu bölgenin çok ötesine yayıldı. Rusya'nın desteği sayesinde Latin Amerika, Pasifik Ülkeleri  e Orta Doğu ülkeleri ile diplomatik temaslar sağladık. Suhum olarak Moskova ile sürekli olarak işbirliği ve temaslarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.