RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2011, Perşembe 22:03:28 tarihnde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya gençliğinden dünyaya barış mesajı

ABHAZYA GENÇLİĞİ 13-14 AĞUSTOS 2007 TARİHLERİNDE 1992/93 ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞININ 15. YIL DÖNÜMÜNDE BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK ANITINDA BULUŞUYORLAR.
Abhazya gençliğinden dünyaya barış mesajı Abhazya Gençliği Hareketinin öncülüğünde Abhazya Cumhuriyetinin Doğu ve Batı sınırlarından iki gurup halinde aynı anda Başken Suhuma doğru yürüyüşe geçecekler.

Katılımcılar yürüyüş güzergahı boyunca Kurtuluş Savaşı sırasında yaşamını yitirenlerin mezarlarına ve onların adına dikilen anıtlara çiçekler koyarak saygı duruşunda bulunacaklar.

Oluşturulan üçüncü gurup ise 13 Ağustos 1992 de kardeşlerine destek amacı ile Kuzey Kafkasya’dan gelen savaşçıları temsil etmek amacı ile Damhurts Bölgesinden yürüyüşe katılacaklar.

13 Ağustos 2007 Akşamı bütün guruplar kardeşlik duyguları ile (Doğudan gelenler Maçara’da; Batıdan gelenler Gumista’da) Savaş Gazilerine karışacaklar ve kucaklaşacaklar. Savaş sırasında yaşanan kahramanlık olaylarını ve trajedileri tekrar yad edecekler.

13 Ağustos 07 Gecesi katılımcılar Savaş gazileri ile birlikte Fener Alayları düzenleyecekler. Ellerinde yakmış oldukları mumları birlikte Abhazya’nın ömür boyu Bağımsız ve Özgür Yaşaması Dileği ile Bağımsızlık ve Özgürlük Anıtına bırakacaklar.

14 Ağustos 07 Sabahı Bütün guruplar 1992 de direnişin  ilk kurşununun  atıldığı Kırmızı Köprü’de buluşacaklar. Kurtuluş Savaşında ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacaklar.

Kırmızı Köprü Meydanında yapılacak olan anıtın ilk taşını koyarak mitingi sonlandıracaklar.
Miting katılımcıları daha sonra Suhum’ da insanlara çiçekler dağıtarak, Barış ve Özgürlük şarkıları söyleyerek Tüm Dünya’ya barış Mesajı İletecekler.

Organizasyonu Düzenleyen Kuruluşlar:

Abhazya Uluslar arası Gençlik Birliği; Abhazya Yerleşim Organizasyonu; Abhazya Devlet Üniversitesi Gençlik Birliği; Abhazya Gençlik Birliği; Feniks Öğrenim Merkezi; Suhum Açık Öğrenim Enstitüsü Öğrenci Birliği; Abhazya Cumhuriyeti Gençlik Meclisi; Gençlik zamanı Organizasyonu.

Kaynak: Apsny Press


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.