RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 17:58:21 tarihnde eklendi. 678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Seçim Bürosu'ndan açıklama

BATAL TABAGUA "SERGEY BAGAPŞ %59.37 ORANI İLE ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SEÇİLDİ" DEDİ
Abhazya Seçim Bürosu'ndan açıklama 13/12/2009. Abhazya Seçim Bürosu Tarafından yapılan açıklamaya gore Devlet Başkanlığı seçimini Sergey BAGAPŞ %59.37 oy oranı ile kazandı. Bu seçim oranına gore ikinci tur devlet başkanlığı seçimi olmayacak.

ITAR-TASS Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Sergey BAGAPŞ %59.37; Raul HADJİMBA %15.4; Zaur ARDZINBA %10.8; Beslan BUTBA %7.8; Vitali BGANBA %1.5  oranlarında oy aldılar. Abhazya genelinde seçmen katılım oranı %73.4 oldu.


Abhazya Cumhuriyeti Seçim Komisyonu Başkanı Batal TABAGUA “Abhazya devlet Başkanlığı Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklaması iki gün sonra yapılacaktır. Bu sabah il ve ilçelerde yapılan seçimler ile ilgili olarak şikayetler alındı ve dikkatle incelenecektir. Ancak bu şikayetler 4  - 5 i geçmemektedir ve seçim sonuçlarını etkileyebilecek düzeyde bulunmuyorlar. Devlet Başkanlığı seçim sonuçları resmi olarak açıklandıktan sonra yeni görev dönemine bir ay sonra başlayacaktır” dedi.

Sergey BAGAPŞ Pazar Günü yapmış olduğu açıklamada  “Abhazya seçmeni Rusya ile sürdürülen işbirliği politikasını desteklediğini bu seçimlerde göstermiş oldu. Seçmenler, Abhazya’nın siyasi istikrarı, ekonomik kalkınması politikalarını yönlendiren lider kadrodan yana oy kullandı. Ve tabii ki seçmenler benim adaylığımı destekleyerek Abhazya ve Rusya arasında ki yakın ilişkilerin güçlendirilmesi, Abhazya’nın ekonomisinin kalkınması ve ülke güvenliğinin güçlendirilmesi çalışmalarına destek verdiler” dedi.

Uluslararası gözlemciler, seçim hakkında ki raporlarını hazırladıklarını belittiler. Seçimlerin genel olarak demokratik koşullar içerisinde geçtiğini açıklayarak “Bu seçimler genel olrak uluslararası seçim kuralları standartları içerisnde gerçekleştiğine inanıyoruz” vurgulamasında bulundular.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Vladimir CHUROV “Gözlemciler nerede ise seçim bölgelerinin yarısını gezerek gözlemde bulundular. Sıradan bir gözlemci olarak ben de bir kaç bölgeyi gezdim. Hatta seçmen listelerinin incelenmesinde yaşlı bir seçmen bana yardımcı bile oldu” açıklamasında bulundu.

Vesti Haber ajansı’nın bildirdiğine göre bazı bölgelerde seçime katılma oranı %90'ın üzerinde oldu. Bazı bölgelerdede seçmen kabini az oduğu için uzun kuyruklar oluştu. Gözlemciler bu tür sıkıntıların oy kullanırken ciddi dezavantajlar yarattığını ancak bu aynı zamanda seçime katılımın yüksek oduğununda bir kanıtı oldu açıklamasında bulundular.

Abhazya Devlet Başkanlığını 2. kez kazanan Sergey BAGAPŞ 4 Mart 1949 yılında  Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’ne bağlı Abhazya Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyet’nin Başşehri Suhum’da doğdu.

1972 yılında Suhum Gürcü Subtropical Ziraat Enstitüsü’nden mezun oldu.

1975 – 1979 yılları arasında Gürcistan Komunist Partisi Lenin Gençlik Komitesi Suhum Bölümünde çalıştı.

1978 – 1979 yıllarında Gürcistan Komunist Partisi Lenin Gençlik Komitesi İşçi Gençlik ve kırsal Gençlik Bölüm Başkanı oldu.

1980 – 1982 yılları arasında Gürcistan Komunist Partisi Lenin Gençlik Komitesi Abhazya Bölgesi 1. Sekreteri Görevini yürüttü. 

Sergey BAGAPŞ; 1982 – 1989 yılları arasında Gürcistan Komunist Partisi Oçamçıra Bölgesi Başkanlığı görevini sürdürdü.

1989 – 1991 Abhazya Otonom Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Devleti Tarım Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

1991 – 1992 yılları arasında – Ulusal Parlamentoda  Oçamçıra Bölgesi Milletvekilleri Başkanlığı görevini sürdürdü.

1992 – 1995 yılları arasında Abhazya Cumhuriyeti Bakanlar Birliği 1. Başkan Yardımcısı görevini yürüttü.

1995 – 1997 yılları arasında Abhazya Başbakan 1. Yardımcısı görevinde bulundu.

1997 – 1999 yılları arasında Abhazya Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini yürüttü.

1999 – 2005 yılları arasında “Karadeniz Enerji Şirketi" Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Ocak  2005 yılında Abhazya Cumhuriyeti’nin 2. Devlet Başkanlığı görevine geldi.

Sergey BAGAPŞ, evli, bir oğlu ve bir kızı bulunuyor.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.