RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 17:57:24 tarihnde eklendi. 723 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhalefet İtiraz etmeye hazırlanıyor

ABHAZYA'DA MUHALEFET DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR
Muhalefet İtiraz etmeye hazırlanıyor 13/12/2009. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ 12 Aralık'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçlarına göre oyların %61'ini alarak seçimi kazandı. bu sonuçlara göre Sergey BAGAPŞ ikinci tura kalmadan Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanmış oldu.

Raul HADJİMBA'nın Devlet Başkanlığı Seçiminde Devlet Başkan Yardımcısı adayı olan Vasili AVIDZBA, gazetecilere yaptığı açıklamada "BAGAPŞ'ın birinci turda zaferi kazandığını ilan etmesi devlet kaynaklarından yararladığını göstermektedir. Seçimlerde Raul HADJİMBA %19.2 oranında oy alarak ikici sırayı elde etti. Beslan BUTBA %9.6 ile üçüncü sırayı elde etti. bugün devlet başkanlığına aday olan üç muhalefet lideri (Zaur ARDZINBA, Beslan BUTBA ve Raul HADJİMBA) bugün seçim sonuçları karşısında birlikte hareket etmek için toplantı yapacaklar" dedi.

Raul HADJİMBA, gazetecilere yaptığı açıklamada "Devlet Başkanlığı seçimlerinde sonuçun belirlenmesi için ikinci tura gidilecektir. bu seçim sırıasında da muhalefet tek adayı desteklenecektir. Seçimlern sonuçlanmasından sonra seçimler sırasında yaşanan usulsüzlükler ile ilgili olrak seçim komisyonuna itirazlarımızı bildiriyoruz. bir çok seçmen bölgesinde Seçim Komisyonu'nun normal seçmen listesinin dışında ek liste hazırladığını tesbit ettik. Merkez Seçim Komisyonu'nun her üç saatte seçmenlerin yüzdesini farklı olrak çalışmasını anlayamadık. Bu usulsüzlüklerin tesbiti için gerekli itirazlarımızı yapacağız" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.