RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 17:48:29 tarihnde eklendi. 740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Seçim Komisyonu'ndan açıklama

BATAL TABAGUA "YURT DIŞINDAKİ ABHAZ SEÇMENLER OYLARINI MOSKOVA VE ÇERKESK'DE KULLANACAKLAR" DEDİ
Abhazya Seçim Komisyonu'ndan açıklama 02/12/2009. Abhazya Seçim Komisyonu Başkanı Batal TABAGUA, bugün düzenlediği Basın toplnatısnda “Abhazya Parlamentosunda seçim kanununda yapılan değişiklik nedeni ile Abhazya Cumhuriyeti dışında yaşayan ve seçmen hakkına sahip olan Abhazya Vatandaşları Moskova ve Çerkesk Şehirlerinde oy kullanabileceklerdir” dedi.

Batal TABAGUA “Yurt dışında oy kullanma hakkına sahip olan Abhazya Vatandaşları Telefon veya faks ile Merkez Seçim komisyonuna isim ve soyadlarını bildireceklerdir, bu biçimde çift oy kullanma olaylarının da önüne geçilmiş olacaktır. Bu bilgilere seçmenlerin Abhazya’da yaşamış oldukları ana ikamet bilgilerinin de eklenmesi gerekecektir. Bütün bu işlemler gözlemcilerin denetiminde gerçekleşecektir. Seçime katılan adayların isteklerine bağlı olarak yurt dışında oy kullanma hakkına sahip olanların listelerinin kopyaları kendilerine verilecektir” dedi. 

Batal TABAGUA “Merkez Seçim Komisyonu olarak seçim süreci içerisnde ki bütün şikayet ve istemleri zamanında yerine getiriyoruz. Başkan adaylarından Raul HADJİMBA ve Zaur ARDZINBA’nın 21 adet şikayet ve istemlerini gerektiği zaman içerisnde yanıtladık” dedi.

Batal TABAGUA “Bugün, Moskova ve Çerkesk’de oy kullanacakların listesinin bulunacağı bülteni hazırlamış olacağız. Yurt dışında oy kullanabileceklerin sayısı 3.000’in üzerinde görünüyor” dedi. 

Batal TABAGUA “Merkez Seçim Komisyonu olarak oy kullanma kabinleri ile ilgili olarak düzenlemede bulunuldu. Seçim kabinlerinde perde kullanılmaması , fotoğraf çekiminin yasak olması ve cep telefonları ile oy pusulasının resminin çekilmemesi için düzenleme yapılması için karar alındı” dedi.

Batal TABAGUA “Bizim görevimiz, devlet başkanlığı için adaylığını koyanların seçimden emin olmalarının yanı sıra seçmenlerinde şeffaf bir biçimde ve gizlilik kuralına bağlı olarak oylarını kullanmalarını sağlamaktır” vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.