RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 15:57:15 tarihnde eklendi. 580 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev Belarus basına açıklama

DİMİTRİ MEDVEDEV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN TANINMA KARARINI BELARUS VE DEVLET BAŞKANI VERECEKTİR"
Medvedev Belarus basına açıklama 23/11/2009. Barviha (Soçi). ITAR-TASS. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, Belarus Basın Yayın Organlarına verdiği demeçte "Ben hiç bir zaman için diğer ülkelere Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için ricada bulunmadım ve bulunmayacağım. Çünkü bu benim işim değil, bağımsızlıkların tanunmasını kabul etmek diğer ülkelerin konusudur" dedi.

 

Dimitri MEDVEDEV "Ben, Belarus Devlet Başkanı'na veyahut Belarus'da önemli bir lidere başkalarının da bulunduğu bir toplantıda, yüz yüze görüşmelerde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için rica da bulunmadım, bu teklifi doğru ya da dolaylı olarak kimseye getirmedim" vurgulamasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV "Bu konu hakkında ki bütün konuşmalar /Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığının tanınması hakkında ki ricamız/ ticari olarak baskı yaptığımız uyduruluyor, kim daha fazla yardımcı olacaktır, iyi şeyler yapacaktır işte bizler onlar için bunu yapacağız. Rusya için bu iki ülkenin bağımsızlığını tanıma kararını alması oldukça zor bir seçim oldu. Bu olay sadece Gürcistan'nın iki ülkeye saldırısı sonucunda gerçekleşti, vatandaşları korumak için, çünkü orada Rusya Federasyonu Vatandaşları yaşıyordu ve gelecekte de buna benzer olayların yaşanmaması için bu karar alındı" hatırlatmasında bulundu.

Dimitri MEDVEDEV "Uluslararası toplumun bütün üyeleri, bu ülkelerin tanınmasının uluslararası yasalara uygun olup olmadığına kendileri karar verecektir. Bu tamamı ile kendi iç sorunlarıdır. Belarus'a bu iki oyuncunun uluslararası huuku kuralları ölçüsünde tanınması karşısında baskı yapıldığı, kışkırtıcı eylemler, diplomatik ilişkilerde sıkıştırıldığı ve bu konunun pazarlık amacı ile koşul oluşturulmaya çalışıldığı söyleniyor" dedi

Dimitri MEDVEDEV "Ben saklamak istemiyorum: Rusya olarak bu iki ülkenin bağımsızlıklarını tanıyan ülkelerin sayısının artmasından memnun olacağız. O zaman biz bu ülkelerin kendi gelişimlerini, ekonomik kalkınmalarını, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmelerini sağlamalıyız. Ancak, biz uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak hiçbir zaman bu prosesin değiştirilmesi için müdahaledede bulunmadık" dedi.

Dimitri MEDVEDEV "Ben bir çok kez Aleksandr Grigoriyevich'den duydum /Belarus Devlet Başkanı LUKASHENKO/ "Belarus bu sorunu ele alacak ve bu cumhuriyetlerin bağımsızlığını tanıyacak diye, ancak bunu dış etki altında olmadan yapacağız" diye. Bu kararı Belarus verecektir, Devlet Başkanı verecektir" belirlemesinde bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.