RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 15:53:18 tarihnde eklendi. 737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oya Talat Abhazya'da

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ FIRST LADY'Sİ OYA TALAT ABHAZYA'YI ZİYARET EDİYOR
Oya Talat Abhazya'da 22/11/2009. Abhazya'nın Pitsunda şehrinde "Abhazya İşkadınları Organizasyonu tarfından düzenlenen ve abhazya devleti yönetiminin de desteklediği  III. Güney Kafkasya İşkadınları forumu düzenlendi. Foruma Ermenistan, Rusya Federasayonu, Kıbrıs Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Dağlık Karabağ, Türkiye, Güney Osetya'dan iş kadınları katıldı. Abhazya Devlet Başkanı'nın eşi Marina ŞONİYA ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın eşi Oya TALAT forumun onur konukları oldular.

Apsnypress haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "İş Kadınları Forumu"nun açılış konuşmasını yaptı. Segey BAGAPŞ "Pitsunda'da düzenlenen "Güney Kafkasya İş Kadınları Ekonomik Forumu"nun her yıl düzenlelenerek geleneksel hale gelmesi önemlidir. bizim değerli kadınlarımız yeni gerçeklere göre hareket ediyorlar, sadece Abhazya yasalrına göre iş dünyasına katılmıyorlar, aynı zamanda uluslararası anlaşmalara bağlı olarak çalışıyorlar. Bizler ulus oalrak gelişmek istiyorsak, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi geliştirmek için özel teşebbüsleri desteklemek gerektiğine inanıyorum. Devletimizi sağlam tutmak için ekonomik kalkınmamızı sağlamak zorundayız" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya, özel iş projelerini desteklemek için oluşturulan özelleştirme fonunda önemli bir rakam oluşturdu. Bizler tarım ve işletme alanlarında yapılan yatırımların riskinin olduğunu ve paranın geriye dönüşünün zorluğunu biliyoruz, ancak bu olmadanda devletin ekonomik gelişiminin sağlanması mümkün değildir" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin First Lady'si Oya TALAT, bu yıl Abhazya'ya ikinci kez geliyor. Ayrıca Abhazya'ya ilk gelen ilk devlet başkanı eşi olarak karşılandı. Oya TALAT "Bize karşı bu sabah göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkür ederim. Bu ülkeye neden "ruhlar ülkesi" olduğunu anladım. Burada, çok dürüst, nazik ve misafirperver insanlar yaşıyor" vurgulamasında bulundu.

Abhazya devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Oya TALAT'ı foruma katıldığından dolayı kutlayarak kendidsine çiçek verdi.

(III. düzenlenen "Pitsunda Güney Kafkasya İş Kadınları Forumu" Kafkasya İş ve kalkınma Ağı (CSIS) ve İngiliz Sivil Toplum Kuruluşu "İnternational Alert" tarafından destekleniyor. 20/11/2009 Apsny press)   

 

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.