RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 15:52:19 tarihnde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Peru bağımsızlığı tanıyabilir

OLLENTA HUMALA "PERU'NUN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIMASI İÇİN CİDDİ BİR ENGEL BULUNMUYOR"
Peru bağımsızlığı tanıyabilir 19/11/2009. Rusya Haber Ajansı'nın verdiği habere göre Muhalefet'de bulunan Peru Ulusal Parti lideri Ollanta HUMALA, çarşamba günü yaptığı açıklmada "Parti olarak Peru Kongresine Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için öneri verdik, Peru kongresinin bu ikşi güney kafkasya ülkesinin bağımsızlıklarını tanıyacağından ve bu öneriyi reddetmeyeceğinden eminiz" açıklamasında bulundu.

Ollanta HUMALA, anti - Amerinan, anti - emperyalist fikirleri nedeni ile Peru'nun en popüler politikacısı haline geldi. 2006 yılında Peru Devlet başkanlığı seçimlerinde % 44,56 oranında oy aldı ( Şu anda devlet başkanı olan Alan GARSİYA % 55,45 oranında oy aldı) ve Peru'nun yoksul bölgelerinde yaşayan halkın büyük bir desteğini aldı. Ulusal Parti Peru'nun ikinci büyük partisi konumunda bulunuyor.

2008 Ağustos'da Rusya ilk olarak gürcistan'a bağlı olan bu iki ülkenin bağımsızlıklarını tanıdı - Gürcistan'ın barışı bozan saldırısından sonra. Moskova'nın ardından Latin amerika ülkeleri olan Nikaragua ve Venezuela'da Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıdı. Ekvador Devlet Başkanı Rafael CORREA'da Moskova'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında eğer "Ekvador olarak resmi talep alırsak, ülkemiz Suhum ve Tsinval'in bağımsızlığının tanınmasını düşünmeye hazırız" açıklamasında bulunmuştu.

Ollanta HUMALA "Peru, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisidir, bu nedenden dolayıdır ki bizler Abhazya ve Güney Osetya'nın da resmen yeni iki cumhuriyet olarak tanınma haklarının olduğuna inanıyoruz. Bizler iki yeni cumhuriyetin tanınması için kongrenin hükümete yetki verlimesini resmen talep ediyoruz. Yapmış olduğumuz bu önerimiz geçtiğimiz hafta içerisinde farklı politik gruplar ve parti milletvekilleri tarafından görüşüldü, onların destekleri alındı ve kongreye sunuldu" dedi.

Ollenta HUMALA "Ben, bu iki Güney Kafkasya ülkesinin bağımsızlıklarının tanınması için kongrenin aynı ruh karakteri ile çalışarak ikna olabileceğine inanıyorum. Bu iki cumhuriyetin bağımsızlığının devlet yönetimi tarafından tanınması için hiçbir engel görmüyorum. Eğer Devletimiz Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı ise, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için ağır koşullar ortaya çıkarılamaz" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.