RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 10:10:35 tarihnde eklendi. 748 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB, Abhazya ve G. Osetya'yı uydulardan izleyecek

HANS-JÖRG HABER "AB, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI UYDULARDAN GÖZLEMLEYECEK" DEDİ
AB, Abhazya ve G. Osetya'yı uydulardan izleyecek 14/11/2009. Avrupa Birliği (AB) Gözlem Komisyon Başkanı Hans-Jörg HABER Gürcistan'ı ziyaret eden AB'li diplomatlar ile birlikte düzenlemiş olduğu basın toplantısında "Abhazya ve Güney Osetya uydu kanalları ile AB tarafından gözlemlenecektir" açıklmasında bulundu.

Hans-Jörg HABER "AB Gözlemcileri Abhazya ve Güney Osetya topraklarında görev yapma yetkilerine sahip bulunmadığı için böyle bir çözüm kararı aldık. Bu karar bizim için kesin bir çözüm olarak görülmüyor, gözlem gücümüzün bölgede tam olarak görev yapması için gerekli olan zeminin yartılması gerekmektedir. Ama bu olayda hiç yoktan iyi bir durumdur. Bu çalışmalarımzla bölgede oluşabilecek olan askeri güçlenmeleri ve inşaat gelişmelerini belgelemiş olacağız" dedi.

Hans-Jörg HABER "AB, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımal niyetinde değildir. Gürcistan için en önemli garanti bizim bağımsızlıkların tanınmama politikamızın sürmesidir. Bu önemli bir diplomatik gerçektir" vurgulamasında bulundu.

AB Siyasi ve Güvenlik Sorunları Komitesi Büyükelçisi Olof SKOOG, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol VAŞADZE ile birlikte Tiflis'da düzenlediği basın toplantısında "AB, Abhazya ve Güney Osetya'da AB Barış Gözlem Gücü'nün bulunmasının kabul edilmesi için Rusya ile bir kez daha görüşecektir. Bizler şimdiye kadar olanları bir kez daha yapmalıyız. Bizler Rusya'ya gözlem Gücü'nün görev yapmasını engellemeleri nedeni ile etki yapmamaları gerektiğini belirtmeliyiz, eğer böyle olursa Gürcistan'ın topraklarının tamamında görev yapması mümkün olmaz.bizler Rusya tarafından sorunların arttırılmasına şans tanımasına izin vermemeliyiz; bizim bu tür sorunları çözeceğimize ve yolumuza devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

"Кавказский узел" Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre konu hakkında açıklama yapan Abhazya Milli Savunma Bakanı Merab KİŞMARİYA "Gürcistan'ın Suhum ve Tsinval'e saldırmak için askeri hazırlık yaptığı bilinmektedir, ve bunun göstergesi olarak Abhazya ve Güney Osetya'nın AB uyduları tarafından gözlemlenmek istenmesidir. Batı dünyası geçtiğimiz dönemde, Ağustos 2008'de de Abhazya ve Güney Osetya'yı uydulardan gözlemişti" dedi. 

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.