RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:57:26 tarihnde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belarus'tan ilk adım

BELARUS PARLAMENTOSU; ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞININ TANINMASI İÇİN İLK ADIMI ATTI
Belarus'tan ilk adım 05/11/2009. Belarus, Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarının tanınması için ilk adımını attı: Belarus Parlamentosu, Abhazya ve Güney Osetya sorununun çözümü için bir alt çalışma grubu kurulması kararı aldı.

Belarus Parlamentosu, BDT ve Uluslar arası İlişkiler Komisyon Başkanı Sergey MASKEVİCH tarafından yapılan açıklamada “04 Kasım 2009 Tarihinde ülkelerin bağımsızlığının tanınması sorunu ile ilgili olarak yapılan toplantıda konu hakkında bilgi toplanması, alınacak olan kararın net olarak sonuçlandırılması için gerekli olan belgelerin derlenmesi ve sonuçlandırılması için komisyona bağlı bir çalışma grubu kurulması kararı alındı” açıklamasında bulundu.

İnterfaks Haber Ajansı tarafından yapılan açıklamada Belarus parlamenterleri tarafından oluşturulan çalışma gurubu, yapacağı çalışma programı içerisinde uluslar arası toplum tarafından alınan kararları, belgeleri, ülke vatandaşlarının durumlarını incelemek amacı ile 17 – 20 Kasım 2009 tarihleri arasında Gürcistan, Abhazya ve Güney Osetya’yı ziyaret etmeyi planlıyor.

Vesti Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Abhazya ve Güney Osetya ve yaklaşık olarak bir yıl kadar önce bağımsızlıklarının tanınması için Minsk yönetimi’ne başvuruda bulunmuştu. Rusya Federasyonu  Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını 26 Ağustos 2008 tarihinde tanıdı, Nikaragua 03 Eylül 2008 tarihinde ve Venezuela’da 10 Eylül 2009 tarihinde tanıdı.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.