RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:56:31 tarihnde eklendi. 681 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Komite'den seçim bildirisi

KAFKAS - ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ "ABHAZYA DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ" BİLDİRİSİ
Komite'den seçim bildirisi KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ TARAFINDAN "ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ" NEDENİYLE BİLDİRİ YAYINLANDI.

29/10/2009. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından 28/10/2009. tarihinde "Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Seçimleri" nedeniyle Abhazya Vatandaşlarına hitaben seçimler sırasında ve sonrasında itidalin sağlanması ve Abhaz Halkının birliğine zarar verecek eylemlerden kaçınılması gerektiğini belirten bir bilfdiri yayınlandı. Aşağıda Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi açıklaması bulunuyor.

Tarih : 28 Ekim 2009

Sayı : 2009/119

ABHAZYA’NIN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK OLAN TÜM ABHAZYA VATANDAŞLARINA!

Kafkas Dağlarının yamacında, geçmişte huzur ve istikrar içinde yaşayan, insan olmanın erdemlerini tatmaya çalışan, atalarımızın yurdunda bugün, yaşadıkları büyük acılarla dolu bir geçmişi aşarak, aydınlık yarınlara hazırlanan Abhazya halkına, kardeşlerimize sesleniyoruz.

12 Aralığın gündemini oluşturan seçim, Güç ilişkileri ve güç kavgaları dünyasında, günümüze kadar kaçınılmaz olarak yaşanan, tüm dünyayı huzursuzluk ve istikrarsızlık içine atan tarihsel serüvende, en büyük acıları yaşayanlardan biri olan Abhazya’nın yarınlarına ışık tutacaktır.
Bu seçim, yeniden biçimlenmekte olan dünyada, Abhazyalıların vazgeçilmez konumlarını pekiştirmede önemli bir aşama olacaktır.

SSCB’nin dağılma sürecinde, ağır bedeller ödeyerek ve tüm dünyaya direnerek, kendine saygın bir konum belirleyen Abhazya, Vladislav Ardzınba'nın önderliğinde, 1992 - 1993 yılları arasında verilen Ulusal Kurtuluş Savaşını başarı ile sonuçlandırarak "de fakto" egemenliğini kazanmıştır. 1994 de Devlet Başkanı seçilen, 1996 da başlayan ambargoyu toplumuyla göğüsleyen,1999 ki Referandumla halkının hemen hemen tümünün desteğini alan Vladislav Ardzınba’ya tüm Abhaz diyasporası adına, en derin şükran duygularımızı sunarız.

2004 yılında, yaşanan sancılı bir seçim süreci sonunda Sergey Bagapş çevresinde uzlaşan, tam bir Abhaz toparlanışıyla bütünlenen toplum, 2005 yılı başında Sergey Bagapş’ı Devlet Başkanı seçmiştir.

S.Bagapş, V.Ardzınba’dan devraldığı bayrağı, tüm çalışma arkadaşlarının ve Abhazya halkının desteğiyle, bugüne taşımıştır. Kalkan ambargoyu takiben, ülkenin toparlanması, yeniden yapılanması ve tanınması yönünde yoğun bir çabaya girmiştir.

Halen, dünyada yaşanmakta olan ekonomik kriz ve onun yarattığı ortamlarda yaşanan güç ve çıkar çatışmalarının doymak bilmez saldırganlıklarına rağmen, doğan olanakları iyi değerlendiren Abhaz yönetimi, Rusya Federasyonununca resmen egemenliğinin tanımasını sağlayarak, “de jura” egemen bir ülke olmuştur. Bağımsız bir ülke olarak, dünyaya adımını atmış ve tanınma sürecini resmen başlatmıştır.

Tüm bu süreçlerde belirleyici olan, Abhazya halkının iradesidir. Aynı iradeye geleceğini ve umutlarını bağlıyan bizler, içtenlikle Halk İradesi’nin egemen kılınmasını beklemekte ve böyle de, olacağına inanmaktayız.

Daha önceki seçimden de bilindiği gibi bu seçimlerde de politik hırs ve çıkarlar uğruna gerginlik yaratacak çevreler olabilecektir.

Can kardeşlerimizin olabilecek bu tür gerginlik odaklarına itibar etmeyerek Atavatanımız, canımız Abhazya’mıza yakışır onurlu bir yol bulacağına emin bulunmaktayız.

Abhazya’nın onurlu bağımsızlık savaşında (1992-1993) şehit düşen şehitlerimizin gayretlerini bir iktidar kavgası ile heba etmeye kimsenin hakkı ve cesareti olmayacaktır.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi olarak 12 Aralık 2009 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Abhazya Cumhuriyeti’ne ve Abhaz halkının geleceğine en önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, tüm katılımcılara seçimlerde başarılar diliyoruz.

YAŞASIN ABHAZYA!

YAŞASIN ABHAZYA HALKININ BİRLİĞİ !

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ

Kaynak: www.abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.