RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:54:33 tarihnde eklendi. 929 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kubanlarımızı Abhazya'da kestirelim

KAFKAS-ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ VE KAFKAS ABHAZYA KÜLTÜR DERNEĞİ; KURBANLARI ABHAZYA'DA KESTİRELİM
Kubanlarımızı Abhazya'da kestirelim KAFKAS - ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ VE KAFKAS ABHAZYA KÜLTÜR DERNEĞİ  "KURBANLARIMIZI ABHAZYA'DA KESTİRELİM" KAMPANYASI BAŞLATTI..!

29/10/2009. Kafkas - Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından her yıl organize edilen "Kurbanlarımızı Abhazya'da Kestirelim" kampanyası bu yıl Kafkas Abhazya Kültür Derneği ile  birlikte yürütülecektir. Abhaz Diasporasının bu kampanyaya katılarak yaptıkları yardımlar ile savaş gazileri, şehit aileleri ve çocuklarına destek vereceğinin bilinci ile ciddi destek vereceklerdir. Aşağıda Kafkas Abhazya Kültür Derneği tarafından yapılan "Kurbanlarımızı Abhazya'da Kestirelim" Kampanya açıklaması bulunmaktadır.

KAFKAS-ABHAZYA KÜLTÜR DERNEĞİ

Tarih : 28.10.2009
Sayı : 2009-63
Kütük : 34 – 016 /126
Konu : Kurban Kampanyası

KURBANLARIMIZI ABHAZYA’DA KESTİRELİM

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ VE HEMŞEHRİLERİMİZ

HALKIMIZA VE KURULUŞLARIMIZA

Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi’nce her yıl ciddiyet ve titizlikle organize edilen “KURBANLARIMIZI ABHAZYA’DA KESTİRELİM” kampanyası bu yıl, Derneğimiz ve Komitemiz tarafından birlikte yürütülecektir.

Her yıl katılımın artarak devam etmesi ve Atavatanımız Abhazya’da bunun estirdiği rüzgar; bayram coşkusunun artmasını, Diaspora ile Abhazya arasındaki dayanışmanın pekişmesini sağlamaktadır. Ayrıca, Abhazya Devleti İslam dünyasının dini bayramlarını yıllar önce bir kanunla resmi tatil yapmıştır. Bu nedenle bayramlarımız Abhazya’da da kutlanmaktadır.

Yapacağınız kurban yardımları, Abhazya’da öncelikle savaş gazileri, Abhazya Devlet Yatılı okullarına, dul, yetim ve muhtaç insanlara ulaştırılarak, kurban sahipleri adına İslami kurallara uygun ve orada vekil olarak görev tevdi ettiğimiz, Ayeşara Vakfı Başkanı Oktay Çkotua, Demografya Başkan Yrd. Erkan Kutarba, İslami Din Görevlisi Adil Gabliya ve Türkiye’de aşağıda isimleri ve irtibat telefonları belirtilen İslami Din Görevlilerimiz Cemil Kuşak, Nurettin Tavrak, Kemal Demiroğlu ile oluşturulan Abhazya Kurban-2009 Organizasyon komitesi nezaretinde ifa edilecektir.

Abhazya’da kurban kestirmek için müracaat eden kişilerden oluşan Abhazya-2009 Kurban Organizasyon Komitesine para yatıracaklarla ilgili göndereceğimiz listeye uygun olarak, yukarıda adları yazılı vekiller nezaretinde adak sahiplerinin isimleri zikredilerek kurbanlar kesilmektedir.

Kurbanlık hayvanlar, dini vecibelere uygun olması gözetilerek tedarik edilmekte ve kesim işlemi yerine getirilmektedir.

Söz konusu dini vecibelerin yerine getirilmesi kameralarla sesli olarak kayda alınmakta olup, ayrıca kurban adayanlar listesi de tasdik edilerek geri gönderilmektedir. Gelecek olan bu belgeler Derneğimizin ve Komitenin internet sayfasından takip edilebileceği gibi kurban parası yatırmış olanlara da e-mail veya faksla gönderilecektir.

Kurban ücreti yatırılırken kimin adına kesileceğinin belirtilmesini önemle rica ederiz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanınızı Abhazya’da kestirdiğiniz takdirde dul ve yetim çocuklarını ve birçok insanımızı mutlu edeceksiniz. Bu mutluluğun devam edeceğini umuyor, şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; barış, huzur ve sağlık içinde nice bayramlar diliyoruz.

Saygılarımızla

Kafkas Abhazya Kültür Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Cihan ZAFER


Kurban Bedelini: 25 Kasım 2009 tarihine kadar Kafkas Abhazya Kültür Derneği adına Türkiye İş
Bankası Selimiye Şubesine yatırabilirsiniz.

Hesap No TL : 1126 - 0298161
Hesap No $ : 1126 – 394012

NOT: Kurban bedeli 100 Amerikan Dolar’ı olarak tespit edilmiş olup, isteyen kişiler, para yatıracakları
Günkü kur ile 100 $ karşılığı TL olarak da yatırabilirler.

Vekalet verecekler için irtibat telefonları:

Oktay Büyü (Abhazya) : 00995 44 701 938
Cemil Kuşak : 0536 231 50 57
Nurettin Tavrak : 0533 719 13 41
Kemal Demiroğlu : 0532 354 75 60

Dernek E-mail: bilgi@abhazdernegi.org Bu e-posta adresi spam korumalıdır. Lütfen JavaScriptleri etkinleştirin. / Dernek web sitesi : www.abhazdernegi.org
Tel : 0 216 342 94 64 - 0 216 553 73 26 / Faks : 0 216 342 37 19
Adres : Selimiye Kışla Caddesi No :8 / 59 Üsküdar İstanbul –TÜRKİYE

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.