RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2011, Perşembe 09:33:35 tarihnde eklendi. 699 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya'dan ABD'ye eleştiri

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "ALEKSANDER VERSHBOW, SAAKAŞVİLİ REJİMİNİ DESTEKLEYEREK SUÇ İŞLEDİ" DEDİ
Abhazya'dan ABD'ye eleştiri 23/10/2009. Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD Savunma Bakan Yardımcısı Aleksander VERSHBOW'un ABD'nin Gürcistan'a askeri desteğini ve toprak bütünlüğünü tanımayı sürdüreceği konusunda yapmış olduğu açıklamadan endişe duydukları belirtildi.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  "ABD Savunma Bakan Yardımcısı Aleksander VERSHBOW, 20 Ekim 2009 Tarihinde Tiflis'i ziyaretinde yapmış olduğu bu açıklama ile 2008 Ağustos krizinden sonra bölgede sağlanan istikrarı ve varolan yeni gerçekleri görmezden gelerek çelişkiye düşmektedir.

ABD'nin Gürcistan'a sağlamış olduğu askeri destek sayesinde bölgede benzeri görülmemiş bir istikrasızlık ve Güney Osetya'ya karşı kanlı bir savaş başlatılmış oldu. Gürcistan Yönetimi bu eylemlerine başlamadan önce birçok kez NATO'ya girmek istediklerini açıklamıştı.

ABD Yönetimi Stalin döneminden varolan mirası kınadığını belirtiyor, ancak Stalin'in SSCB döneminde belirlemiş olduğu Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü savunmayı sürdürüyor.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı, yapmış olduğu açıklama ile, AB Komisyonu'nun Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırısını inceleyen araştırma komisyonu'nun Ağustos 2008 savaşını açıklayan raporun sonuçlarına karşı çıkmış oluyor. Araştırma raporu sonuçlarına göre Gürcistan'ın sayısız savaş ve insanlık suçlarını işlediği doğrulanmış oluyor.

ABD Savunba Bakan Yardımcısı Aleksander VERSHBOW, Gürcistan'ın ziyareti sırasında yapmış olduğu açıklama ile  SAAKAŞVİLİ Rejimi'nin işlemiş olduğu bir çok savaş suçunu destekleyerek ABD'nin resmi görüşlerine de aykırı bir biçimde hareket etmiş oluyor." hatırlatmasında bulundu. 

Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.