İçerik : Abhaz Sağduyusunu Zorlamak
EMİN AKIN ABAĞBA - İŞTE CEVAP - 2013-08-01 18:11:57
BAZI KİŞİLER DAHA BAĞIMSIZLIK NE DEMEK BİLMEZLER.İYİ CEVAP VERDİN ABİ AĞZINA SAĞLIK.ÇANLAR ÜLKESİNİN RAMAZAN BAYRAMINI İÇDENLİKLE KUTLARIM.SAYGILAR.CANLAR ÜLKESİNE SEVGİLER SELAMLAR ABSUVA EMİN AKIN KAYNAŞLI.DÜZCE.DARIYERİ HASANBEY KÖYÜ DİP MH.ABAĞBA
tuncay halis (A\'gosba) - mesligimden olsa gerek - 2012-07-28 18:14:51
Mahsule zarari dokunan yabani otlari dahi kokunden kurutmam,cunku,bazi hastaliklara care olarak kullaniliyor,yanliz cinsleri belirlenmiyen yabani otlar bir ise yaramiyor,simdilk depoluyorum.SAYGILAR
yorumcu - Körlerle Sağırlar Birbirini ağırlar Misali - 2012-07-28 10:04:46
Atan Fatih, büyük adamsın devam et. Gosba Halis siz fatihçiğinize miyavlamaya devam edin, birbirinize yakişıyorsunuz. İlerde aslan bile olabilirsin. Özür dilerim bu yorumumdan dolayı, seviye denkleştirmesi yaptım. Müsadenizle birde ikiziniz çerkesnet lere takılayım. Atan bu yorumu yayınlamamazlık etme.
CUG SONER - dogru tesbit atanur abı.. - 2012-07-25 23:22:07
dogru tesbit atanur abı.. bu tür manıplatıf çıkışlar ben hata camıamız yaşamıştır.çok yaşamıştır .ve yıne ihtıraslar kol gezıyor ortada..
tuncay halis (A\'gosba) - bir tabir vardir - 2012-07-25 12:48:46
sevgili fatih, vakit ayidiginiz icin tessekkkur ederim,bir tabir vardir,kediden aslan olmaz diye,tekrar teprik eder,gozlerinizden operim.Sevgilerle, tuncay halis A'gosba.
Fatih Atan - Gerek Yok - 2012-07-25 11:07:32
Sevgili Tuncay, yağcı, yorumcu, türko, gürcili vb. rumuzlu kişiler aynıdır. Hakaret içeren bir kaç yazısı haricinde yine de hakarete yakın olanları yayınlanmaktadır. Ancak yanıt verilmesi gereken bir eleştirisi olmadığı için bence öneme değer olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla A'tanba Fatih
tuncay halis (A\'gosba) - var olma - 2012-07-23 10:24:12
sayin yagci romuzlu,baskalarinin verdigi isimle degil,varliginizi belirleyen,onurla tasidiginiz sulale isminizi hale ogrenemedim,var olma mucadelesi verenlerden esirgemeyin.
tuncay halis (A\'gosba) - sayin yorumcular - 2012-07-22 20:57:26
seversiniz,sevmezsiniz gercekleri gormemek asimile olmaya devam etmek demektir,bagimli devletler,bagimsiz karar alamazlar,bunu'da en iyi ifade eden,esen hanimla,fatih atan SAYGILAR
tuncay HALIS (A\'GOSBA) - sayin yagci romuzlu'ya - 2012-07-22 19:53:05
keski acele etmeseydiniz,demode olmus kelimeleri kullanmazdiniz,hic bir zaman duzenin adami olmadigim annasilacakti.SAYGILAR
Abaza - Apsuara Kuralları - 2012-07-22 19:25:27
Sayın Fatih bey, Apsuara kurallarını yorum bölümüne yazarmısınız? Yeniden okusak hafızamızı tazelesek. Saygılarımla
Yorumcu - Kaç aylıksın - 2012-07-22 19:17:48
Ha bi seferde yorumculara cevap verip polemiğe girme. Nedir bu kendini beğenmişlik, hazımsızlık. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değildir bunu kafana sok artık. Birde tehditkar söylemlerine son ver, senden büyük allah varrrrrrr............
Müslüman Abhaz - Ramazan Ayının Faziletinden İstifade Edelim. - 2012-07-22 19:01:54
Sayın yazar ve yorumcular, ramazan ayınız mübarek ola. Sevgili müslüman olan veya olmayan kardeşlerim, sayın yazarın feodal tavırları sizi üzmesin, cenabı allah hepimize hidayet nasip etsin, ıslah etsin. İdrak ettiğimiz şu mübarek aydan nasibimizi alalım, ahiretimizi de düşünelim. Allaha emanet olunuz.
Yağcı - Yağla tuncay yağla - 2012-07-22 18:53:40
Kendini bu kadar öven Atan Fatihe yağcıda lazımdı, hakkıyla yağcılık görevini yapıyorsun bravo sana tuncay gosba. Bu mükemmel zata eleştiri yapılırmı sayın yorumcular. Adam yorum yapanları işine gelmeyince tehdit ediyor, yorumları yayınlamıyor sansürcü bir yayıncıdır atan zat
tuncay HALIS (A\'GOSBA) - Fatih'cigim - 2012-07-22 16:47:27
Soy adimi bildirmemeklede musteri sorunumda degisiklik olmadi. Esen ve sen gururumsunuz,basarilarin devamini diler,gozlerinizden operim.(abziyara azihani)
Fatih Atan - Tarafsız Olmak - 2012-07-22 10:24:37

Sevgili Atanur, yazmış olduğum konu hakkında çok taraflı bilgi aldığım konusunda emin olabilirsin, yazıyı yazmadan önce olay hakkında Abhazya Büyükelçisi’de dahil olmak üzere farklı kişiler ile görüştüğümü bilenler var. Bu konuda sıkıntın olmasın. Bu görüşmeler sonrasında yorum yazımı yazdım.

 

Benim hakkımda ki düşüncelere gelince, görüşlerim herkes tarafından onaylanmayabilir, destekleyende olur, desteklemeyende. Ancak hakaret ve tehdit biçimine doğru yönelen tavırlar olursa benimde davranış biçimim de farklı olur. Bu tür davranışta bulunanlar bunun karşılığının ne olduğunu iyi bilirler. Bazı kişilerin dediği gibi çok sabırlı birisiyim. Bu da herhalde genlerimden ve yaşamımda karşılaşmış olduğum olaylardan edindiğim deneyimlerdendir diye düşünüyorum.

 

Eğer görüşlerimi herkes destekler ise gerçekten görüşlerimin yanlış olduğuna inanan birisiyim. Eleştirilerin olması benim doğrulara yaklaşan yazılar yazdığımı gösterir. Tabii ki hata da yapabilirim, ancak özeleştiri yapmasını da bilen birisiyim. Hatalarımı düzeltir yoluma yürürüm. Ancak bunu herkes yapamaz.

 

Duygusal değilim, diyalektiğe yani değişime inanan birisiyim. Senin yazılarında dikkat edersen Duygusal Anlayış, yani kendinin doğru olduğuna inanan anlayış bulunmaktadır. Acaba yanılıyor muyum?

 

Toplumla diyalog konusunda eksik yanlarımız olabilir, ben kitaplarımın tanıtımı, yazmış olduğum bazı yazılar ile ilgili olarak Ankara, İstanbul, Düzce, İnegöl, Bursa Derneklerinde Abhaz Diasporası ile buluştum. Konuştuğum insanlarımız içerisinde görüşlerime karşı olduklarını belirten ve destek verdiklerini belirtenler de oldu, onlar ile olumlu temaslar kurdum. İstanbul Abhaz Derneği’ne yeni yönetimden önceki dernek yöneticilerinin daveti üzerine kitaplarımın tanıtımı ve güncel konularda görüşlerimi paylaşmak üzere çeşitli tarihlerde geldim. Eğer yeni yönetim olarak davet ederseniz seve seve gelirim. Abhaz Diasporası ile görüşürüm.

 

Şunu iyi bilmeni isterim ki, Abhaz Diasporasının kendi örgütlenmesini kurmasının gerektiğini belirten ilk kişilerden birisiyim. Eğer geçmiş yazılarımı okursan bunu görürsün. Eski bir İstanbul Abhaz Derneği yöneticisi olarak, Abhaz Derneklerinin ve onun üst örgütlenmesi olan Abhaz – Fed kurulmasını destekledim. İlk dönemde İstanbul Derneği delegesi olarak Düzce Toplantısına katıldım ve konuşma yaptım. Bunlar belge olarak var. Ancak Abhaz – Fed, KADK gibi üst yapı yönetimleri bana göre hata ve yanlış içerisine düşerler ise eleştiri yapmaktan da çekinmem, doğru yapılanları da desteklerim.

 

Unutma ki insan bir yerlerden uzakta iken, yakında bulunanlardan daha fazla bilgiye sahip olabilir. Ne de olsa teknoloji çağında yaşıyoruz. Yukarıda belirttiğim gibi, yeni İstanbul Abhaz Derneği Yönetimi olarak, daha önceki yönetimlerin çağrısı gibi davet ederseniz seve seve çağrınıza uyarım. Bu konuda rahat olun, ayrıca benim iletişim adreslerim İstanbul Abhaz Derneğinde bulunmaktadır. Ulaşmak o kadar zor değil.

 

Saygılarımla

 

Atanba Fatih.

Atanur - Cevap - 2012-07-22 01:40:21
Fatih bey sizinle burada polemige girecek degilim olayin ic yuzunu iyice ogrenin Abhazyanin Turkiye deki eli ayagi Adf dir tabiki resmi muhatabi TC dir .Siz sorumlu bir haberci olarak olaya sahitlik eden insanlar ilede konusun son olarak sagduyu meselesi bu sozu benim sahsiniza soyledigim bir soz olarak degil cok ciddi bir kesimin soyledigi bir soz olarak yazdim yoksa sahsiniza soyledigim biz cumle degildir burada siz tek tarafli isthbarat veya isinize geldigini yazdiginiz zaman bagzi insanlarin sagduyusu zorlaniyor biraz empati yapin ozetle anladigim kadari ile bu taraftasiniz buyrun dernegimize hem bir yemek yiyelim hem yeni yoneimimizi hem dernegimizi hemde fikirlerimizi konusalim burada yazamayacagimiz ama konustugumuz zaman eminim objektif biri iseniz ikna olacaginiza eminim cunku buradan uzakta size soylenilenleri yaziyorsunuz bir kere bizi aramadiniz sormadiniz bu olayin ic yuzu nedir diye gorusmek dilegi ile
Fatih Atan - Saygı - 2012-07-21 22:38:56

Sevgili Atanur, bana bilgi veren Abhazya Cumhuriyeti Devleti'nin Türkiye Tam yetkili Temsilcisi Vladimir Avıdzba'dır. Benim için ve Abhaz Diasporası için Türkiye'de ki Abhazya adına yetkili kişi odur. Bunun için konu hakkında bana bilgi veren kişi, bir devletin resmi yetkili kişisidir. Sizler içinde Abhazya devletinin resmi temsilcisinin muhatap alınması gerekir.

Abhaz - Fed, Türkiye Cumhuriyeti içerisinde kurulmuş olan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Bu yüzden hiçbir STK Kuruluşu, bir devletin resmi muhatabı olamaz. Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye'deki resmi muhatabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.

Son yazdığına gelince, şunu unutmaki bir Abhaz hiçbir zaman bir Abhaz'a yaşı ne olursa olsun "Sağduyumu" zorlama diyemez. Otur, Apsuara kurallarını bir kez daha oku, eğer ne dediğimi anlayamadın ise senin sülalenden bir büyüğüne sor.

Saygılarımla.

Atanba Fatih

Atanur - Saptirma - 2012-07-21 21:37:57

Fatih bey Duzce deki olaylar hakkinda bilgim yok ancak Istanbulda olanlar ve Abhaz heyeti hakkindaki yazilariniz dogru degil yanlis hatta yalan Cunku ogun biz orada idik olanlari gozumuzle orduk kulagimiz ile isitik insanlari yaniltmayin size bilgi verenler yanlis vermisler ayrica Abhaz devletinin Turkiye deki resmi muhatabi Abhaz Dernekleri Federasyonu dur Adf disindaki bagzi kisilerdir koylu zihniyeti ile olaylara yaklasan.Yazinizda yazdiginiz gibi sagduyumuzu zorlamayin lutfen

tuncay - ailede devrim - 2012-07-21 15:23:52
Sayin,fatih'cigim,bu toplanti,simdilik,ancak bu kadar basarili olabilirdi,kolay bir halk degiliz,arkamizda'da 150 yillik asimilasyon var,basarilarin devamini temenni eder,sevgilerimi bildIriyorum.